AKCIJA USKOK-A

Uhićeni Zoran Škorić prije 7 godina Mamiću je vratio skupi sat koji je poklonio sucu

Osijek: Potpisivanje ugovora o izvođenju radova na izgradnji podvožnjaka
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
21.09.2024.
u 12:45

Posljednji put o Zoranu Škoriću moglo se čitati 2021. godine kada se njegovo ime pojavilo u slučaju suca Darka Krušlina koji je bio na čelu sudskog vijeća Županijskog suda u Osijeku koje je sudilo Mamiću

U akciji USKOK-a uhićeni su bivši šef Hrvatskih cesta Josip Škorić, njegov bratić i predsjednik Uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić, te direktorica tvrtke Structivo Sanda Bajtl. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, privedeni su na ispitivanje zbog sumnje da su primali mito za osječku obilaznicu.

O Zoranu Škoriću se već pisalo nekoliko puta. U 2014. Osijek Koteks zatražio je pomoć i zaštitu Ministarstva gospodarstva Hrvatske zbog odnosa tijela Federacije BiH i investitora koji su se pojavili vezano uz izgradnju Obilaznice Sarajevo LOT-2. BiH investitori sumnjali su da je tvrtka protuzakonito smanjila debljinu asfalta i time ih oštetila za 600.000 eura. Spor je završen u 2019. godini kada je investitor Osijek Koteksu platio nešto manje od pet i pol milijuna eura.

Ponovno je punio medijske retke 2018. kao svjedok u aferi HAC-Remorker u kojoj se sudilo ministru u Vladi Ive Sanadera Božidaru Kalameti i suoptuženicima za izvlačenja novca iz HAC-a, preko tvrtke Remorker. Njegov bivši šef Drago Tadić na ročištu u 2018. naveo je da je s nekim pojedinostima u vezi sa spornim plaćanjima i pogodovanjima bio upoznat i njegov tehnički direktor Škorić. Škorić je Tadićeve navode negirao, ustvrdivši da nije znao za nikakve nepravilnosti. U rujnu 2019. Kalameta i suoptuženici oslobođeni su optužbi jer je sud smatrao da USKOK svoje tvrdnje nije dokazao, a postupak je 2023. godine ponovno pokrenut.

Posljednji put o Zoranu Škoriću moglo se čitati 2021. godine kada se njegovo ime pojavilo u slučaju protiv suca Darka Krušlina koji je bio na čelu sudskog vijeća Županijskog suda u Osijeku koje je sudilo Mamiću. Protiv Krušlina je pokrenut stegovni postupak zbog Mamićevih optužbi za druženja kojima se dovodi u pitanje njegova nepristranost, pisao je Telegram

POVEZANI ČLANCI:

U iskazu USKOK-u 2017. godine, Zdravko Mamić opisao je kako je nakon završetka utakmice između Hrvatske i Ukrajine upoznao suca Krušlina i njegovog kolegu Zvonka Vekića preko Ljube Pribića, bivšeg zamjenika upravitelja zatvora u Osijeku. Tada je otkrio kako su tom prilikom u loži Maksimir s njima bili i Zoran Škorić i Drago Tadić. "Dugo smo razgovarali i pričali o mom predmetu i budućem suđenju u Osijeku. U jednom trenutku sam skinuo sat s ruke, marke Audemars Piguet, i stavio ga na ruku Darka Krušlina. On je otišao s mojim poklonom na ruci u Osijek" opisao je Mamić.

Sudac Krušlin u svom je iskazu priznao da se tu noć "popilo", ali da je već na putu prema Osijeku shvatio da je pogriješio i "odlučio vratiti taj nedopušteni dar". Rekao je da ga je još u vožnji predao Škoriću i zamolio ga da ga vrati Mamiću, što je Škorić i učinio, a u međuvremenu je i dao iskaz USKOK-u.

VIDEO Policija ulazi u kuću jednog od privedenih u najnovijoj akciji USKOK-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije