'RASKRINKAO SAM GA'

Penava o Aleksandru Vučiću: Govorio je svima da ne idu na Jadran, a on je upravo došao ovdje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor tjedni rad zakljucio glasovanjem
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor glasovanjem zaključio tjedni rad
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Penava otkrio da će DP podržati Dragana Primorca na predsjedničkim izborima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Ivan Penava o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Ivan Penava o aktualnim temama
14.10.2024.
u 13:27
Naglasio je kako ovo ne govori iz neprijateljstva prema Srbiji, već kako bi raskrinkao Vučićevu agendu.
Pogledaj originalni članak

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, danas je opet komentirao dolazak predsjednika Srbije Aleksandara Vučića na summitu u Dubrovniku posvećenom podršci Ukrajini, nakon što je prije nekoliko dana za Večernji list kratko je izjavio da ne želi ulaziti u pojedinačne slučajeve, istaknuvši da svi dužnosnici imaju svoj legitimitet te da nije dobro dovoditi ga u pitanje.

Danas je Penava bio izravniji: "Što se tiče mene i većine nas ovdje, Aleksandar Vučić ne bi bio prisutan ni milisekunde da je o nama riječ. No, nismo tu zbog osobnih stavova, već da ostvarujemo interes hrvatskog naroda i države." kazao je za N1

Penava je dodao da je Hrvatska demokratska država, članica EU-a i NATO-a, s jasnim stavom prema Ukrajini. Istaknuo je kontradiktorne Vučićeve izjave: "Poručivao je svojim građanima da ne idu na Jadran, a sada je upravo ovdje. Govorio je da je za Rusiju, protiv Ukrajine, a sada potpisuje deklaraciju s Ukrajincima. Također, iako ne priznaje Republiku Kosovo, sjedi za stolom s predstavnicima Kosova."

Naglasio je kako ovo ne govori iz neprijateljstva prema Srbiji, već kako bi raskrinkao Vučićevu agendu: "Mi pripadamo pobjednicima Domovinskog rata, nemamo razloga pognuti glavu pred Srbijom. Kao članovi NATO-a, pružamo ruku pomirenja, ali samo ako postoji iskreno priznanje agresije iz 90-ih i prihvaćanje realnosti."

VEZANI ČLANCI: 

SUKOB ZBOG VUČIĆA

Srpski ministar brutalno izvrijeđao Bulja: 'Začepi prljava usta, govedo ustaško! Ima da ti zavalim šamarčinu'; On mu odgovorio

"Vučić koji je u vrijeme velikosrpske agresije huškao hrvatske Srbe po Hrvatskoj i bio suradnik četničkog vojvode Šešelja sad se odjednom pravi blesav i negira da je četnik, iako je u Dubrovniku ponovo negirao agresiju. Hrvatska je, za razliku od Srbije, Zapad i ja na ovakve uvrede neću odgovarati niti se dati uplesti", poručio je Bulj.

>>> VIDEO Vučić u Dubrovniku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DM
D'Mich
15:24 14.10.2024.

Ono je bila konferencija na kojoj si bili prisutni svi predsjednici ili premijeri jugoistoka Europe. Srbija ja također JI Europe. Ne možemo je izmjestiti u Oceaniju, to još nije izmišljeno. Kao predsjednika imaju čedu ali to nije naš problem. Ne vidim ja tu ništa sporno. Puno sporniji mi je poziv Milanovića Dodiku na kupanje na Hvar.

JA
Jania
15:52 14.10.2024.

Penava ima pravo. Vučić je priveden protiv svoje volje - potpora Ukrajini i suradnja s Kosovom sigurno mu nisu po volji, ali morao je potpisati da Srbija ne bankrotira.

DI
Dingač
14:56 14.10.2024.

Penava je obična politička ništarija. Prevario nas je i sada, bez karaktera, gazi sva obećanja koja je dao svojim biračima. Oni koji su devedesetih ratovali protiv Hrvatske trebaju biti uhićeni kad stupe na hrvatsko tlo i jedino to su hrvatski interesi u ovom slučaju; sve drugo je Penavino ulizivanje Plenkoviću za fotelju koju mu je on dao. Pljune pa poliže.