NAVALA PACIJENATA

Pismo očajne medicinske sestre: 'Ambulante su u sezoni ratna zona'

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Opća bolnica Šibensko-kninske županije poziva sve građane na besplatni pregled grla
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Svečano otvorenje ambulante u Jabukovcu
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sisak: Župan Celjak obišao je obnovljeni Dom zdravlja u Galdovu
04.08.2024.
u 06:00
Medicinska sestra s Krka ravnateljici županijskog Doma zdravlja opisuje pritisak prekobrojnih pacijenata
Pogledaj originalni članak

Kaos u desetkovanim ambulantama obiteljske medicine koje pucaju pod pritiskom prekobrojnih pacijenata u turističkoj sezoni opisan je u pismu Marine Vranić, medicinske sestre ambulante u Krku ravnateljici županijskog Doma zdravlja. Vidljivo je u dopisu kako privatnici koji imaju ugovor s HZZO-om odbijaju primati pacijente koji nisu njihovi, dok su zaposlenici domova zdravlja dužni primiti sve koji dođu po pomoć.

"Rad u ordinacijama za nas medicinske sestre postao je doslovno ratna zona – vađenje krvi, upisivanje pacijenata, javljanje na telefon, mailovi, automat za naručivanje lijekova, pripreme za šivanja i manje zahvate, opservacija pacijenata u hitnim stanjima... U lipnju je prijavljeno 140.000 stranih gostiju, tu su još i radnici u turizmu koji sezonski borave na otoku i do 6 mjeseci te ljudi koji sezonski borave na Krku jer ovdje imaju nekretnine. Rad s turistima koji imaju EKZO ili su bez osiguranja zahtijeva velik dio našeg vremena jer administracija koja je povezana s njima je ogromna. Ne stignemo sve završiti u radno vrijeme..." 

POVEZANI ČLANCI:

ODZVONILO PARTIJANERIMA

Hvar mijenja turističku politiku nakon građanske peticije; Carpe Diem pozdravio odluku

Inače, burno je bilo u petak na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Hvara sazvanoj nakon fizičkog sukoba u restoranu Gariful koji je izazvao prosvjede građana i potpisivanje peticije kojom traže da gradonačelnik Rikardo Novak skrati vrijeme noćnog kluba Carpe Diem do 24 sata te da Gradsko vijeće Hvara proširi gradsko područje na otok Marinkovac čime bi ugostiteljski objekt "Carpe Diem Beach" na otočiću bio podložan poštivanju gradskih propisa

VIDEO Prosvjed na Hvaru

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.