TEŠKA NESREĆA

Poginuli poznata karatistica i brat nogometaša

17.02.2002.
u 00:00
* Dag Smoje (25) i Brankica Vujanić (24) poginuli su u smrskanom BMW-u Dagova brata Darija, prvotimca Dinama
Pogledaj originalni članak

RIJEKA - Dag Smoje (25), brat Darija Smoje, nogometaša Dinama, a nekad Rijeke i talijanskog Milana, te Brankica Vujanić (24), bivša državna juniorska prvakinja i reprezentativka u karateu, trenerica u riječkom karate klubu Delti, poginuli su jučer u 9.15 u prometnoj nesreći što se dogodila na poluautocesti Rijeka-Zagreb na dijelu između Kikovice i Oštrovice. Kako smo neslužbeno doznali, Dag Smoje i Brankica Vujanić krenuli su u Zagreb na seminar na kojem je B. Vujanić trebala polagati ispite za trenera.

U blagom lijevom zavoju, kilometar prije čvora Oštrovice, BMW 540 RI 665-JJ, kojim je upravljao mladi Dag, a, kako se neslužbeno doznaje, vlasnik je automobila brat Dario, prešao je na suprotnu stranu kolnika kojom je iz smjera Zagreba dolazio kamion ZG 728-OU tvrtke "Vigtransa", što ga je vozio Stevo Vignjević. Suvozač mu je bio Nedjeljko Marković. Udarac prednjeg dijela kamiona u desnu bočnu stranu tamnoplavog BMW-a bio je toliko jak da je automobil potpuno uništen, a vozač i suvozačica na mjestu su poginuli. O silini udarca svjedočile su oko mjesta nesreće razbacane putne torbe i stvari iz automobila. Vozač kamiona s lakšim je ozljedama prevezen u KBC na Sušaku u Rijeci, u kojem mu je pružena liječnička pomoć, a suvozač iz kamiona nije ozlijeđen.

Prije sudara, vozač BMW-a, neslužbeno se doznaje na mjestu nesreće, pretekao je vozilo i nastavio se kretati preticajnim trakom s kojega ga je zbog prebrze vožnje na cesti, na koju se u kratkom vremenu primio snijeg, zanijelo na suprotnu stranu, pri čemu se okrenuo te ga je kamion udario. Kilometar dalje prometnica nije bila pod snijegom, nego mokra od kiše, no jučer se u zaleđu Rijeke i Gorskom kotaru vrijeme naglo pogoršalo.

Nakon očevida koji je obavila Dina Brusić, istražna sutkinja riječkog Županijskog suda, tijela poginulih odvezena su na Zavod za sudsku medicinu, u kojem će u ponedjeljak biti obavljena obdukcija.

T. Opačak-Klobučar

Pogledajte na vecernji.hr