UZBUNA NA NEBU

Neidentificirani objekt uletio u zračni prostor članice NATO-a, dignuta četiri borbena aviona

Rim of the Pacific (RIMPAC) military exercises at about 100 miles south of Oahu, Hawaii
Foto: MARCO GARCIA/REUTERS
1/2
18.10.2024.
u 16:26

Rumunjska, koja dijeli granicu dugu 650 kilometara s Ukrajinom, i ranije se suočavala s ruskim bespilotnim letjelicama koje su ulazile u njezin zračni prostor dok je Moskva napadala ukrajinske ciljeve uz Crno more i rijeku Dunav

Rumunjska je jučer otkrila neidentificirani objekt u svom zračnom prostoru na jugoistoku zemlje, blizu Crnog mora, priopćilo je Ministarstvo nacionalne obrane, prenosi Anadolu. Riječ je o malom objektu, vjerojatno dronu, koji je primijećen iznad Crnog mora dok se kretao prema Europskoj uniji i članici NATO-a, Rumunjskoj, oko 17 sati po lokalnom vremenu u četvrtak.

Radarski sustav rumunjskih oružanih snaga zabilježio je njegovo kretanje, navodi ministarstvo. Rumunjska, koja dijeli granicu dugu 650 kilometara s Ukrajinom, i ranije se suočavala s ruskim bespilotnim letjelicama koje su ulazile u njezin zračni prostor dok je Moskva napadala ukrajinske ciljeve uz Crno more i rijeku Dunav. Fragmenti ruskih dronova već su više puta otkriveni na rumunjskom teritoriju blizu granice s Ukrajinom.

U četvrtak su dva španjolska borbena zrakoplova F-18 i dva rumunjska F-16 poslana kako bi nadzirala objekt nakon što je radarski sustav zabilježio njegov ulazak u rumunjski zračni prostor blizu obalnog grada Eforie Nord. Objekt se kretao oko 14 kilometara u unutrašnjost, no borbeni avioni nisu uspjeli vizualno potvrditi metu, koja je ubrzo nestala s radara, izvijestilo je Ministarstvo nacionalne obrane Rumunjske.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Katastrofa koju će pamtiti generacije: Francusku pogodile razorne poplave, bujica uništavala automobile

Rim of the Pacific (RIMPAC) military exercises at about 100 miles south of Oahu, Hawaii
1/26

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec4.0
18:15 18.10.2024.

To je problema, ali kada.je dron letio iz Ukrajine do Zagreba, nikome ništa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije