Nađen u krevetu

Prijevoznika su prije smrti okrali čak 30 puta

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
donja dubrava
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
donja dubrava
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
donja dubrava
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
donja dubrava
19.01.2016.
u 19:34
U strahu od provalnika sve je zaključavao i hodao kao sv. Petar s hrpom ključeva. Pozvao me da mu na traktor stavim lokot, kaže susjed
Pogledaj originalni članak

Odbukcija obavljena danas u Županijskoj bolnici Čakovec potvrdila je sumnje da je Jožef Matulin (74) iz Donje Dubrave umro nasilnom smrću. Njegovo je tijelo pronašla patronažna sestra u ponedjeljak oko 10 sati, kad ga je došla obići i izmjeriti mu šećer i krvni tlak. Pokojni Matulin zbog viška kilograma bio je teže pokretan. Pronađen je u krevetu svezanih nogu, što je upućivalo na ubojstvo, a tragovi su navodili na to da je netko provalio u kuću u Zagrebačkoj ulici. Još u noći sa 20. na 30. prosinca lopov mu je ušao u kuću i ukrao hlače s novčanikom u kojem je bila kreditna kartica s pomoću koje je netko na bankomatu podignuo više tisuća kuna.

– Nije to jedina krađa koja mu se dogodila. Rekao mi je jednom da su ga okrali već tridesetak puta! Nije se uvijek radilo o novcu. Krali su mu alat iz dvorišta, naftu iz traktora... Bavio se poljoprivredom i prijevozništvom, u dvorištu je pet traktora, kombajn i sva sila strojeva. S druge strane, živio je kao zadnji klošar, u vrlo lošim uvjetima, govorio je da njemu novac ništa ne znači. Najvažnija mu je bila hrana. Gotovinu je čuvao za slučaj da ga strpaju u dom za starije osobe, bojao se da će bez novca tamo ostati gladan. U strahu od provalnika sve je zaključavao i hodao kao sv. Petar s hrpom ključeva. Pozvao me čak da mu na traktor stavim lokot jer se bojao da će i bez njega ostati – kaže pokojnikov prijatelj.

U selu kažu da je znao posuđivati novac Romima.

Bio je dobričina – kažu susjedi. Živio je sam. Neslužbeno doznajemo da je u istrazi korišten i poligraf. Policija ne želi iznositi detalje koji bi omeli istragu.

>>Policija istražuje sumnjivu smrt 74-godišnjeg starca

>>Sumnja se na nasilnu smrt: Odgojiteljica i majka troje djece pronađena mrtva

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SC
schwertransport
15:16 19.01.2016.

Eto skrbis radis citav zivot i u trenu ostanes bez svega i bez zivota

AC
accusator
20:11 19.01.2016.

Gospon Beti, jel' moguće? Sa 20. na 30. prosinca!? Jel' to neka polarna noć zahvatila okolicu Čakovca?