MANIPULIRAO JE

Preokret u igri Porezne uprave: Natjecatelj ostao bez nagrade, a mogao bi imati ozbiljne probleme

Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Preokret u igri Porezne uprave: Natjecatelj ostao bez nagrade, a mogao bi imati ozbiljne probleme
01.10.2024.
u 09:29
"Zahvaljujemo svim građanima i medijima koji su nam dostavili saznanja i dokaze o postupanjima pojedinaca protivno pravilima nagradnog natjecanja. Ovim putem pozivamo građane da i dalje dostavljaju Poreznoj upravi sve sumnje u regularnost prikupljanja bodova", navode iz Porezne uprave
Pogledaj originalni članak

Porezna uprava objavila je poredak dobitnika nagradne igre ''Bez računa se ne računa'', navodeći kako je riječ o ispravljenom poretku te da su uskratili nagradu natjecatelju koji je, kako kažu, sakupljao bodove protivno pravilnika. Kazali su kako će razmotriti mogućnost pokretanja postupaka protiv sudionika koji su različitim manipulacijama pokušali ostvariti nagradu.

" ​Ispravljeni poredak dobitnika 1. kola nagradnog natjecanja:
1. Zvonko Moslavac iz Virovitice s osvojenih 1443 boda osvaja nagradu od 5.000,00 EUR
2. Alen Imširović iz Osijeka s osvojenih 1378 bodova osvaja nagradu od 3.000,00 EUR
3. Karmen Šušnjar iz Splita s osvojenih 1353 boda osvaja nagradu od 2.000,00 EUR

Poredak dobitnika 2. kola nagradnog natjecanja:

1. Vesna Tomulić iz Rijeke s osvojenih 2559 bodova osvaja nagradu u iznosu 5.000,00 EUR
2. Anđelka Bižić iz Osijeka s osvojenih 2413 bodova osvaja nagradu u iznosu  3.000,00 EUR
3. Marijan Košćak iz Varaždina s osvojenih 2300 bodova osvaja nagradu u iznosu  2.000,00 EUR

Porezna uprava provela je dodatne kontrole regularnosti sakupljanja bodova za  dobitnike 1. kola nagradnog natjecanja. U skladu s provedenom kontrolom i člankom  11. stavkom 3. Pravila nagradnog natjecanja Povjerenstvo je uskratilo nagradu natjecatelju za kojeg se naknadno uspostavilo da je sakupljao bodove protivno pravilima. Na temelju navedenog objavljuje se ispravljeni poredak dobitnika 1. kola nagradnog natjecanja. Zahvaljujemo svim građanima i medijima koji su nam dostavili saznanja i dokaze o postupanjima pojedinaca protivno pravilima nagradnog natjecanja. Ovim putem pozivamo građane da i dalje dostavljaju Poreznoj upravi sve sumnje u regularnost prikupljanja bodova.

U suradnji s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske razmotrit ćemo mogućnost pokretanja postupaka protiv sudionika koji su različitim manipulacijama pokušali ostvariti nagradu. Za 2. kolo nagradnog natjecanja provedene su kontrole regularnosti sakupljanja bodova odnosno kontrole korištenja automatiziranih postupaka i drugih mogućih manipulacija. Na temelju navedenog objavljuje se poredak dobitnika 2. kola nagradnog natjecanja.

Čestitamo svim dobitnicima i pozivamo građane na daljnje sudjelovanje u nagradnom natjecanju. Ministarstvo financija, Porezna uprava provodi nagradno natjecanje s ciljem promidžbe aplikacije mPorezna te edukacije kupaca o postupku fiskalizacije odnosno izdavanja i uzimanja računa. Napominjemo da se u ovom slučaju ne radi o nagradnoj igri u kojoj se dobitnici biraju metodom slučajnog odabira (izvlačenjem), nego o nagradnom natjecanju u kojem sudionici moraju zadovoljiti pravila sudjelovanja odnosno sakupljanja bodova."

FOTO Znate li što znače ove lampice u automobilima? Zbog nekih morate odmah ugasiti vozilo!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Automobil VW Tiguan Allspace

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Aurel
Aurel
12:05 01.10.2024.

kao u s. koreji - država nagrađuje građane da špijuniraju i prijavljuju jedni druge

SS
simpatican.simpa
12:24 01.10.2024.

Umjesto da je Porezna uprava servis građanima za pravedno raspodjelu novaca poreznih obveznika. Oni organiziraju tombole, nagradne igre, a igrači pokupe milijarde EUR-a i porezna nema saznanja o tome, rađe ganjaju obične smrtnike za nekoliko EUR. Sramotno i koma.

MA
majeltomoguce
12:00 01.10.2024.

Natjecatelj koji je bio pobjednik, a sada su ga isključili, može tužiti poreznu i bez problema dobiti spor! Bilo je nedavno u medijima kako je pobijedio i ono što je radio nije bilo kontra pravila! Porezna ga je isključila samo zbog percepcije javnosti zanemarujući pravila. Tužiti poreznu i tražiti dodatno naknadu za duševne boli jer ga je porezna čak i zvala na obavještajni razgovor!?!?!? To je maltretiranje!