DRAMA U SPLITU

Maja Đerek pred otkazom? Puljak će održati presicu, ona je na bolovanju

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Maja Đerek pred otkazom? Puljak će održati presicu, ona je na bolovanju
28.07.2023.
u 10:52
Maju Đerek zamolili smo za komentar. Odbila je uz obrazloženje da ne zna svoj status. Na bolovanju je.
Pogledaj originalni članak

Maja Đerek, pročelnica za gradsku imovinu Splita, mogla bi dobiti otkaz. Gradonačelnik Ivica Puljak danas će održati konferenciju za novinare nakon koje će sve biti jasnije, ali navodno je postupak za njezino udaljavanje iz službe već pokrenuo pred Službeničkim sudom zbog teže povrede radne dužnosti.

VEZANI ČLANCI:

Sukob između najpoznatije hrvatske zviždačice, dovedene da uvede red u korištenje gradskih prostora, već zamjerila braniteljima, Matici hrvatskoj i brojnim dosadašnjim korisnicima, s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom kulminirao je nakon što je najavila da će ukinuti kategoriju kadrovskih stanova (za zaslužne građane Splita), iseliti sadašnje korisnike i u njih useliti građane teškom materijalnog stanja, s liste prvenstva.

To bi značilo da iz stana treba iseliti i glumac HNK-a Split Nikola Ivošević, otac zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića.

VEZANI ČLANCI:

MAJA ĐEREK PROGOVORILA ZA PREMIUM VEČERNJEG: Otvoreno o svim napadima i stanju u Splitu

Žena koja je iselila stranke i branitelje s luksuznih lokacija Splita: Nema više ispod stola!. Bunio se samo HDZ

Napominjem kako smo zatekli stanje da uopće nisu postojali kriterij za dodjelu kadrovskih stanova te nitko nije znao tko su to osobe od interesa za Grad, nego su se kadrovski stanovi dodjeljivali isključivo po diskrecijskoj ocjeni prijašnjih gradonačelnika. I svi su bili stavljeni u isti koš: profesori, novinari, ravnatelji škola, suci, liječnici i sportaši, osobe bitne za kulturu – bez ikakvih posebnih kriterija

Međutim, to se sigurno neće dogoditi. U četvrtak je gradonačelnik Ivica Puljak izjavio da kategorija kadrovskih stanova neće biti ukinuta jer to nije "gradska politika". Ako Maja Đerek ne provodi "gradsku politiku" za očekivati je da joj Puljak neće dopustiti da provodi neku drugu.

Zamolili smo je za komentar. Odbila je uz obrazloženje da ne zna svoj status. Na bolovanju je.

Video: Zviždačica Maja Đerek ispred zgrade USKOK-a

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
11:24 28.07.2023.

Umišljena, puna sebe, dovoljno vidjeti kako pozira spremno i samouvjereno, ova bi zbog svog probitka gazila preko mrtvih. Ne vjerujem da je ovo njezin kraj, sigurno ćemo je vidjeti na nekoj listi za izbore, možda mosta, tamo takve vole.

Avatar rondo
rondo
11:04 28.07.2023.

Ovoj ženi je najbolje da osnuje svoju firmu. Izgleda da s njom nitko ne može surađivati. Samo ne znam tko bi se kod nje prijavio za rad, vjerojatno neki Nepalac ili Filipinac.

BI
billynik
11:40 28.07.2023.

Potrošena roba, samo ona jadna toga nije svjesna.