Osuđeni za ubojstvo

Prozvali prijatelja za krađu mobitela pa ga mlatili do smrti

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Privođenje troje osumnjičenih za ubojstvo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Privođenje troje osumnjičenih za ubojstvo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Privođenje troje osumnjičenih za ubojstvo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek: Privođenje troje osumnjičenih za ubojstvo
11.10.2024.
u 14:59
Kobne noći su Marko Pustaj i Renata Sentkiralj prozvali Hegola da je ukrao Renatin mobitel pa su ga počeli tući rukama, nogama i čašom
Pogledaj originalni članak

Za ubojstvo Stjepana Hegola (25), čije je tijelo pronađeno prije točno godinu dana u dvorištu zgrade u samom središtu Osijeka, nepravomoćno su osuđeni Marko Pustaj (26), na 11 godina zatvora, te Renata Sentkiralj (40), kojoj je izrečena zatvorska kazna od devet godina. Zbog pomaganja u ubojstvu, na tri i pol godine zatvora osuđen je Ivan Rožanković (39). Zločin se dogodio u noći na 17. listopada lani u dvorišnom stanu zgrade u Županijskoj ulici 12, a tijelo, ostavljeno u dvorištu, tek je ujutro otkrio poštar. Hegol je brutalno premlaćen pa je odmah bilo jasno kako je riječ o ubojstvu.

Četvorka se često zajedno družila, ali i pila alkohol i tablete. Stjepan Hegol i Marko Pustaj živjeli su u stanu gdje se zločin i dogodio, a Renata Sentkiralj i Ivan Rožanković su ih nerijetko posjećivali. Riječ je, inače, o praznoj nekretnini u vlasništvu države, a u koju su prva dvojica provalila i tamo se nastanila. Kobne noći su Marko Pustaj i Renata Sentkiralj prozvali Hegola da je ukrao Renatin mobitel pa su ga počeli tući rukama, nogama i čašom. Iako je DORH i Rožankovića teretio za ubojstvo, Županijski sud u Osijeku zaključio je kako on nije sudjelovao u premlaćivanju.

Naime, po presudi, Rožanković i Pustaj u jednom su trenutku iznijeli Hegola na dvorište, ali su ga brzo vratili u stan, gdje su ga Pustaj i Sentkiralj nastavili mlatiti. Nesretni je mladić više puta udario o zid ili tlo, udarci su izazvali, među ostalim, nagnječenje i krvarenje mozga, a na mjestu je preminuo. Potom su ga okrivljenici iznijeli na dvorište i tamo ostavili, a ujutro ga je pronašao poštar. Nije dugo trebalo ni da policija pronađe optuženi trojac. Pustaj je u istrazi krivnju prebacivao na Sentkiralj i Rožankovića, a na sudu se branio šutnjom. Sentkiralj je tvrdila kako ništa nije vidjela jer je bila u drugoj prostoriji. Rožanković je, pak, za premlaćivanje Hegola do smrti optužio Sentkiralj i Pustaja.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
struky3_
17:43 11.10.2024.

Jeste primjetili da su kazne za ubojstvo sve blaže i blaže. Još koju godinu bit će guljenje krumpira. A za još koju negativni bodovi ko u prometu.