rakitje u crnom

Rakitje u crnom: 'Čekamo da nam netko kaže da smo samo sanjali'

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
rakitje, pozar (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
nikolina herceg
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
rakitje, pozar (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
rakitje, pozar (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
rakitje, pozar (1)
02.01.2012.
u 18:15
Tijekom noći u sobi su ostale upaljene svijeće, vatra se proširila na stolce i tapete i na kraju se sama ugasila. No Lucija (7), Nikolina (10) i Zorana (36) otrovale su se ugljičnim monoksidom.
Pogledaj originalni članak

Crna zastava vijori na Osnovnoj školi Rakitje. Dvije školske klupe ostale su prazne. Prekrasnih djevojčica, zemaljskih anđela, kako ih opisuju oni koji su ih poznavali, više nema. Nikolina Herceg pohađala je četvrti razred, njezina sestrična Lucija Čavar bila je prvašić. Ugušile su se u u požaru koji je u novogodišnjoj noći zahvatio podrumski stan u Školskoj ulici na broju 9 u malom mjestu pored Samobora. Nije preživjela ni Nikolinina majka, 36-godišnja Zorana, rođena Čavar.

Pamtit će ih zauvijek

– U razredima je ostala praznina, ali ne i u našim srcima. Zauvijek ćemo ih pamtiti. I dalje ne možemo vjerovati da se to stvarno dogodilo, čekamo da netko dođe i kaže nam da smo sve samo sanjali. Zadnji put kad smo ih vidjeli zaželjeli smo si sve najbolje u novoj godini, a ona je počela na najgori mogući način – rekla je Anica Magdalenić, ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja kojoj pripada škola u Rakitju, nakon stravične tragedija koja je dvije obitelji zavila u crninu, a tko zna koliko još ljudi u tugu. A bile su, nastavlja Magdalenić, predivna djeca.

>>Novogodišnja strava: U požaru poginule majka, kći i nećakinja

– Pristojna, fino odgojena, marljiva i dobra. Još uvijek ne možemo doći k sebi – rekla je Anica Magdalenić, koja se u ranim poslijepodnevnim satima s razrednicama preminulih djevojčica i još nekolicinom djelatnika škole uputila prema obitelj Čavar kako bi izrazili sućut i potporu obitelji.

A na njihovim adresama u Školskoj ulici tuga i jad. Brojna obitelj koja se okupila, razumljivo, nije željela razgovarati s novinarima. Jedna rođakinja Čavarovih zapalila je lampaše ispred kuće i odmah se povukla među rodbinu.

Majka i otac, odnosno baka i djed Čavar, koji žive u istoj obiteljskoj kući u kojoj se dogodila tragedija, ali na katu, u nedjelju su otpušteni iz bolnice gdje su završili zbog šoka. Kući je stigao i 15-godišnji dječak, također učenik osnovne škole u Svetoj Nedelji, koji je pronašao tijela svoje majke, sestre i sestrične kada se vraćao s novogodišnjeg tuluma.

Pomoć sinu

I njemu je pružena liječnička pomoć nakon teške traume. Djelatnici škole će pak učiniti sve što je u njihovoj moći da mu pomognu prebroditi najteže dane.

Prema izvještaju zagrebačke policije, Zorani Čavar (36), njezinoj desetogodišnjoj kćeri Nikolini i sedmogodišnjoj Luciji Čavar presudile su upaljene svijeće koje su ostale zapaljene u dnevnom boravku podrumskog sata između 3.30 sati i 6.45 sati na Novu godinu. Vatra se proširila na stolce, zatim tapete u stanu i na kraju se požar sam ugasio, ali, nažalost, ugljični monoksid učinio je svoje. Tijela su prevezena na Zavod za sudsku medicinu.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SR
s☺r@n
19:25 02.01.2012.

Kakva nesreća a i nesmotrenost. Za neponovilo se nekom drugom, ovo ne činiti Slika: http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/73b686fb-DSC00244.JPG

ST
Strasbourg
23:53 02.01.2012.

Moja iskrena sucut obitelji nastradale djece. Ne ponovilo se to nikada i nikome...!!

OB
-obrisani-
00:24 03.01.2012.

Ovo su teski trenuci za obitelj zato je jako vazno da se prema njima ponasate normalno nesmijete pokazat sazaljenje jer je to negativna energija, razgovarajte normalno prisjetite se samo najljepsih uspomena i o njima pricajte to je pozitivna energija koja ce im olaksat dusu i teret koji nose momentalno u sebi. Misli treba da su pozitivne cak i kad citate temu ili komentirate temu. Misao trazi malo ali brza je i puno daje . . . kao sto znamo da svaki nam dan dolazi suncem . . .