raste napetost

Razljutili ih bombarderi: 'To su vježbe za iznenadni nuklearni napad'

Foto: Reuters/PIXSELL
Razljutili ih bombarderi: 'To su vježbe za iznenadni nuklearni napad'
03.11.2017.
u 11:54
Trump će doputovati u Aziju u nedjelju i svoje će prvo putovanje toj regiji kao predsjednik započeti u Japanu. Nakon Tokija posjetit će Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam i Filipine
Pogledaj originalni članak

Dva američka strateška bombardera održala su vježbe nad Južnom Korejom, priopćile su američke zračne snage, pojačavši napetosti sa Sjevernom Korejom uoči posjeta predsjednika Donalda Trumpa toj regiji. 

Vijest o vježbama u četvrtak prva je danas objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA navodeći da su vježbe u koje su uključeni južnokorejski i japanski borbeni zrakoplovi "vježbe za iznenadni nuklearni napad".

"Stvarnost jasno pokazuje da su upravo američki imperijalisti, koji su poput gangstera, ti koji pogoršavaju situaciju na Korejskom poluotoku i žele izazvati nuklearni rat", izvijestila je KCNA.

Trump će doputovati u Aziju u nedjelju i svoje će prvo putovanje toj regiji kao predsjednik započeti u Japanu. Nakon Tokija posjetit će Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam i Filipine.

Niz raketnih pokusa Sjeverne Koreje i njezin šesti i najveći nuklearni test, koji su provedeni usprkos rezolucijama UN-a, predstavljaju najteži međunarodni izazov za Trumpa.

Kina, koja je pod američkim pritiskom da učini više kako bi obuzdala svoju saveznicu, istaknula je u petak da provodi rezolucije UN-a i ponovila je svoje protivljenje primjeni sile.

Cilj Trumpovog posjeta je povećati međunarodnu potporu za napore usmjerene ka lišavanju Sjeverne Koreje resursa koji bi ju prisilili da odustane od nuklearnog oružja, rekli su američki dužnosnici.

"Predsjednik vidi da nam ponestaje vremena (za rješavanje problema Sjeverne Koreje) i zatražit će od svih zemalja da učine više", rekao je savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost H.R. McMaster na brifingu za novinare u Washingtonu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
17:07 04.11.2017.

A što ako je Putin nahuškao malog debelog da isprobava rakete i ujedno testira US i japansku proturaketnu obranu? Koja se pokazala na papiru savršenom, a u praksi -drekovača....

MX
Mister X
18:53 03.11.2017.

Niz raketnih pokusa Sjeverne Koreje i njezin šesti i najveći nuklearni test, koji su provedeni usprkos rezolucijama UN-a, predstavljaju najteži međunarodni izazov za Trumpa. Naravno da je laž i podvala ako se kaže """međunarodni izazov""" ( Nije Ruski nije Kineski nije ničiji relno gledano) a prilika da se opet uvijek isti na svijetu nađe kao ""izazvan""" ..Novi Američki predsjednik tako dugo već predsjednik osim par Tomahavki što je tamo Putinu u dvorište poslao pod noge u Siriji.. Već su svi u svijetu razočarani u iščekivanju jednog atomskog rata- a ništa do sada. Što će biti na kraju ? Što Amerika obično zna i kako rješava vanjsku politiku znamo . Prema tome samo to je i za očekivati ... Pobjedu jakoga nad daleko slabijim protivnikom... A konačno ostajem pri uvjerenju nije li idealna prilika i mogućnost testiranja jednog jačeg rata protiv jačeg neprijatelja /- Potpuno neopasnog za Ameriku A opet 100.000 puta slabijega od Amerike i tko zna koliko saveznika u zraku i vodi i navodi .. Jer ovo je dosadilo gledat i slušati i do iznemoglosti kako 17 godina pobjeđuju one bosonoge Afgane koje su Rusi prije isto 10 godina tamanili koji najjače oružje što imaju su kalašnjikovi a municiju ako nađu negdje nešto !!!!