IMENOVANJA I RAZRJEŠENJA

Razriješeni pomoćnici Jadranke Kosor osumnjičeni za pronevjeru

23.01.2004.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Pomoćnica ministrice Jadranke Kosor Štefanija Bortek-Knešaurek jučer je razriješena te dužnosti, iako je tek nedavno bila imenovana.

Tijekom sjednice Vlade zahtjev za razrješenje dao je i državni tajnik u tom ministarstvu Marijan Križić. Iz njegova pismenog obrazloženja ne vidi se, međutim, da se smatra krivim za nezakonitosti za koje ga se sumnjiči i zbog kojih je protiv njega pokrenut postupak. Križić, naime, kaže da podnosi ostavku zbog "sustavne medijske kampanje" kojom ga diskreditiraju kao javnu i privatnu osobu.

- Iako sam potpuno nedužan u pogledu svih optužbi, ova odluka motivirana je željom za općim dobrom... - navodi Križić. Vlada je i njega i Štafaniju Bortek-Knešaurek razriješila nakon što je nastala afera u javnosti zbog nalaza Državne revizije koji ih terete još od 2000. godine. Jučer je razriješen dužnosti dosadašnji ravnatelj policije Ranko Ostojić, a na njegovo je mjesto imenovan Ivica Franić.

U MUP-u je također razriješen dužnosti pomoćnik ministra Ljubomir Radić, a za novog pomoćnika imenovan je Đoko Tepša. Novi pomoćnici ministra u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka su Željko Grzunov i dr. Ljudevit Herceg.

Obojica su i dosad radila kao pomoćnici ministra, ali u Ministarstvu za javne radove i obnovu. U Ministarstvu zaštite okoliša i graditeljstva državna tajnica postala je Višnja Jelić M?ck, a za pomoćnike ministra imenovani su Josipa Blažević Perušić i Matija Salaj. Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede postali su Dragan Kovačević i Josip Bartolčić. Skupštini Hrvatske lutrije Vlada predlaže opoziv dosadašnjih i izbor novih članova nadzornih odbora, s tim da bi na čelu tog tijela ubuduće bio ministar gospodarstva Branko Vukelić.

Deana KNEŽEVIĆ

Pogledajte na vecernji.hr