Talijanski restorani u nekoliko su navrata izazvali bijes gostiju koji su odlučili nešto pojesti. Tako smo već pisali o slučaju restorana koji je naplatio rezanje sendviča na pola, a blogerica Selvaggia Lucarelli ispričala je što joj se dogodilo u mjestu Finale Ligure, gradiću nedaleko od Genove.
Naime, blogerica je kazala kako je konobara zamolila za prazan tanjur kako bi jelo mogla podijeliti sa svojom kćeri. Ne računajući na to, upravo taj prazan tanjur restoran joj je naplatio dva eura, a na računu to naveo kao ''piattino condivisione'', odnosno ''tanjurić za dijeljenje'', prenosi Scatti Digusto.
Osim toga, naplaćena joj je i naknada za plaćanje postave od 7,5 eura, što se u tom dijelu Italije inače i podrazumijeva, dok je ukupni račun ispao 55,5 eura.
Nakon što je blogerica ostavila i svoj komentar među recenzijama, stigao je i odgovor restorana, navodeći kako ''dijeljenje tanjurića'' nije prevara, već normalna komercijalna praksa.
- Nije tanjurić nego dodatna porcija za još jednu osobu - odgovorio je vlasnik restorana. - Ako osoba traži da se jelo podijeli na dvije ili tri osobe, moramo koristiti više posuđa, više pribora za jelo, više salveta, više vremena i osoblja, a to je dodatni trošak koji je naznačen na jelovniku - dodao je vlasnik.
Općenito, regija Ligurija na sjeveru Italije jedna je od najskupljih regija po pitanju turističkih usluga, navode talijanski mediji, a cijene od La Spezije do Alassija rastu iz godine u godinu.
>> VIDEO Biste li se usudili? Ivan iz Hrvatske plivao je uz bok najvećeg morskog psa na svijetu
Hvala Bogu, nisam to doživio kod nas. Za 5 eura bi im oprao 20 tanjura. Što misliš kakav je trošak tanjur i vilica. Kažu pribor.. kao da ima 150 dijelova.