Staničić na sastanku s direktorima turističkih zajednica

Rezervacije za Hrvatsku ponovno stižu, očekuje se dobra sezona

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Turisti u sve većem broju pristižu u Dubrovnik
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mnogobrojni posjetitelji uživaju u šetnji Opatijom ukrašenom uoči Uskrsa
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Turisti u sve većem broju pristižu u Dubrovnik
08.04.2022.
u 19:10
Sezona će, naravno, ovisiti o situaciji s Ukrajinom, ali i o koroni i protokolima na granicama
Pogledaj originalni članak

Buking prema Hrvatskoj ponovno se aktivirao nakon zastoja koji je nastao zbog nemilih događaja u Ukrajini.

Ako generalna situacija u Europi ostane stabilna i sigurna, možemo očekivati vrlo dobre rezultate, najprije u povodu nadolazećih uskrsnih blagdana, a onda i tijekom glavnog ljetnog dijela sezone, kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić na sastanku s četvrtka s predstavnicima županijskih turističkih zajednica i grada Zagreba u Ogulinu.

Pojedine su županije, inače, tijekom prva tri mjeseca ove godine već premašile rezultate iz 2019., a tijekom uskrsnih blagdana očekuje se rast prometa 10 do 20 posto prema prošlogodišnjem Uskrsu. Nastavak sezone neće ovisiti samo o razvoju situacije u Ukrajini nego i o protokolima prelaska međunarodnih granica koje će svaka zemlja regulirati u skladu s epidemiološkom situacijom.

Stoga će očito i dalje biti potrebno odgovorno ponašanje bez obzira na to što se kod nas velika većina epidemioloških mjera ukida.

U Ogulinu je prezentiran i novi turističko-informacijski portal Croatia.hr, koji se razvija u sklopu projekta Hrvatski digitalni turizam, ali i metodologija izrade Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma za razdoblje od 2022. do 2026.

“Riječ je o dokumentu koji će definirati novu marketinšku strategiju, kanale komunikacije, ali i koji će dati smjernice za novi krovni komunikacijski koncept, odnosno posve novu komunikacijsku strategiju na globalnom tržištu”, kazao je Staničić. 

>> VIDEO Bolan udarac: Velika Britanija zamrzava 350 milijarda dolara iz Putinove 'ratne blagajne'

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
22:24 08.04.2022.

Buking (po Vuku)?Čak i booking je bolje. A trebalo bi predbilježbe.