PILOT BI DOBIO TALIJANSKU PUTOVNICU

Ruska tajna služba: 'Spriječili smo Ukrajinu da otme Tu-22M3, planirali su regrutirati vojnog pilota'

Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
FILE PHOTO: Tupolev Tu-22M3 bomber performs during International Army Games 2016 in Dubrovichi outside Ryazan
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
FILE PHOTO: A Tupolev Tu-22M3 strategic bomber drops bombs during the Aviadarts competition at the Dubrovichi range outside Ryazan
Foto: TATYANA MAKEYEVA/REUTERS
FILE PHOTO: Russian army Tupolev Tu-160 and Tupolev Tu-22M3 fly in formation over St. Basil's Cathedral during the rehearsal for the Victory Day parade in Moscow
08.07.2024.
u 08:28
Reuters napominje da nije jasno ni kad se navodna operacija, ni navodni napadi na aerodrom Ozerne u ukrajinskom Žitomiru dogodili.
Pogledaj originalni članak

Službenici ruske Federalne službe sigurnosti (FSB) spriječili su pokušaj Ukrajine da organizira otmicu ruskog strateškog bombardera Tu-22M3, priopćila je ta služba u ponedjeljak. "Ukrajinska obavještajna služba namjeravala je regrutirati ruskog vojnog pilota za novčanu nagradu i davanje talijanskog državljanstva, kako bi sletio s tim nosačem raketa u Ukrajinu", objavio je FSB na svojoj web stranici.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti tvrdnje. Nema komentara iz Ukrajine. Tijekom operacije Rusija je dobila informacije koje su pomogle ruskim snagama da napadnu aerodrom Ozerne u sjeverozapadnoj Ukrajini, dodaje FSB u priopćenju. Reuters napominje da nije jasno ni kad se navodna operacija, ni navodni napadi na aerodrom Ozerne u ukrajinskom Žitomiru dogodili.

Rusija izvijestila o velikim eksplozijama nakon napada dronovima

Ruske vlasti u nedjelju su objavile da su ukrajinski napadi dronovima uzrokovali nekoliko eksplozija u južnoj ruskoj regiji Voronjež, od kojih su nastali veliki oblaci dima.Guverner regije Aleksandar Gusev rekao je na Telegramu da su se objekti koji sadrže eksplozivni materijal detonirali nakon što su oboreni ukrajinski dronovi blizu grada Podgorenskija, južno od glavnog grada regije Voronježa.

Ukrajinski novinski portal Ukrajinska Pravda izvijestila je da je pogođeno skladište od 9000 kvadratnih metara u kojemu su skladištene ruske vojne rakete, tenkovsko streljivo i topničke granate. Ruske vlasti nisu potvrdile izvješće, no na videosnimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama mogli su se vidjeti ogromni oblaci dima kako se uzdižu nad regijom.

Svjedoci su izvijestili o eksplozijama i dimu nad Podgorenskijem, a lokalne vlasti proglasile su izvanredno stanje. Dvije starije žene odvedene su u bolnicu, prema Gusevu. Ministarstvo obrane u Moskvi prvotno nije objavilo informacije o napadu dronom na regiju Voronjež, umjesto toga spomenuvši odvojen ukrajinski napad dronom na pograničnu regiju Belgorod, za koji je rekla da je odbijen.

Regija Voronjež, ključna ruta za snabdijevanje ruske vojske, više je puta bila metom ukrajinskih napada od početka ruske invazije u veljači 2022. godine. U jednom incidentu u lipnju 2023. godine u nizu ozbiljnih eksplozija stradalo je skladište goriva. Ukrajinske snage pogodile su dvije rafinerije pokraj Krasnodara u južnoj Rusiji, uzrokovavši požare, rekla je novinska agencija UNIAN, navodeći ukrajinske vojne izvore.

Nekoliko spremnika s gorivom zapaljeno je nakon napada kasno u subotu i rano u nedjelju. O požarima je izviješteno na temelju satelitskih snimki na kojima se moglo vidjeti kako do nedjelje poslijepodne gore spremnici. Nije bilo potvrde od ruske strane i te informacije nisu nezavisno potvrđene.

FOTO Ovo je najmanji, najniži i najgušće naseljeni otok na Jadranu: Najviša nadmorska visina mu ne prelazi 1,25 metara

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Otok Krapanj
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Otok Krapanj
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Otok Krapanj
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Otok Krapanj
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Otok Krapanj
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Otok Krapanj
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Otok Krapanj
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zalazak sunca iznad Krapnja
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zalazak sunca iznad Krapnja
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zalazak sunca iznad Krapnja
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zalazak sunca iznad Krapnja
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zalazak sunca iznad Krapnja
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zalazak sunca iznad Krapnja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

SE
Serengeti
10:32 08.07.2024.

80% teksta ovog članka je prepisano sa današnjeg članka "Eksplozije u Rusiji: Ukrajinci dronovima pogodili skladište s vojnim raketama u regiji Voronjež". Valjda ima premalo povoljnih vijesti za Ukrajince sa bojišta pa se ova vijest mora ponoviti dva puta. 🤷‍♂️

DA
darko122
09:16 08.07.2024.

Rijetki znaju da Ukrajina ratuje za sebe, ali i za čitav uređeni demokratski svijet. Kada bi Rusi pobijedili, i uspostavili "Ruski svijet" kako bi to izgledalo razmislite. Ruski način demokracije u kome postoji "Roskomnadzor" medija i otac dobije 6 godina strogog zatvora jed mu je kčer u školi nacrtala antiratnu sliku. Kakva bi to demokracija bila u kome bi se protesti , kao u Kini gušili Tenkovima, zamislite naše gej parade, molitelje, one koji zabijaju zastave na Jakuševac i slične u tom "Ruskom svijetu. Zamislite ravnopravnost žena u tom svijetu u kome svojim normama sudjeluje Iran i njegova moralna policija. Ukrajina zaustavlja teror nad cijelim demokratskim svijetom.

MO
MOSAD
09:11 08.07.2024.

Polako,ovog jeste ali drugog necete.Kako rat bude odmicao valjda ce i Rusi (bar pojedini) progledati .Evo ima pomaka .ZM osudio posjet ORBANA putinu.Pa nije li to lijep znak.HR antifašisti, koji jos žive u 1941 kao i srbi i rusi, navodno su se ZAMALO povukli u šumu.Kazu da su se oko pola noci par dana nakon sto je UKRAJINA napal MOSKVU sastalo se omanje drustvance predvodeno ZM.Kad je ZOKI vidija da je najborbeniji general te vojske GORDAN B. iz mozemo zavapio je : pa dicemo u šumu sa njima pa j***t ce nas kad zaspemo.Tu je doslo do raskola jer su dečki iz prajda izinstirali da ih vodi RAUHER i BOSANAC s obzirom da su oni 90% tih komandosa.KOTROMANOVIC je nabio kapu sa zvezdom petokakom preko usiju jer od srama nije htio da ga se vidi.Briznuo je u plač i pobiga dupet..om bez obzira.Gordan ga je tako milo pogledao punih ociju suza i dignutog q. ..ca.ZM zakljucio je jest 1941 ali drugaciji je oblik otpora!!