IZVANREDNO STANJE

Eksplozije u Rusiji: Ukrajinci dronovima pogodili skladište s vojnim raketama u regiji Voronjež

FILE PHOTO: Russian army servicemed drive a tank on a street in Donetsk
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/4
08.07.2024.
u 00:09

Svjedoci su izvijestili o eksplozijama i dimu nad Podgorenskijem, a lokalne vlasti proglasile su izvanredno stanje. Dvije starije žene odvedene su u bolnicu, prema Gusevu

Ruske vlasti u nedjelju su objavile da su ukrajinski napadi dronovima uzrokovali nekoliko eksplozija u južnoj ruskoj regiji Voronjež, od kojih su nastali veliki oblaci dima. Guverner regije Aleksandar Gusev rekao je na Telegramu da su se objekti koji sadrže eksplozivni materijal detonirali nakon što su oboreni ukrajinski dronovi blizu grada Podgorenskija, južno od glavnog grada regije Voronježa.

Ukrajinski novinski portal Ukrajinska Pravda izvijestila je da je pogođeno skladište od 9000 kvadratnih metara u kojemu su skladištene ruske vojne rakete, tenkovsko streljivo i topničke granate. Ruske vlasti nisu potvrdile izvješće, no na videosnimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama mogli su se vidjeti ogromni oblaci dima kako se uzdižu nad regijom.

Svjedoci su izvijestili o eksplozijama i dimu nad Podgorenskijem, a lokalne vlasti proglasile su izvanredno stanje. Dvije starije žene odvedene su u bolnicu, prema Gusevu. Ministarstvo obrane u Moskvi prvotno nije objavilo informacije o napadu dronom na regiju Voronjež, umjesto toga spomenuvši odvojen ukrajinski napad dronom na pograničnu regiju Belgorod, za koji je rekla da je odbijen. Regija Voronjež, ključna ruta za snabdijevanje ruske vojske, više je puta bila metom ukrajinskih napada od početka ruske invazije u veljači 2022. godine. U jednom incidentu u lipnju 2023. godine u nizu ozbiljnih eksplozija stradalo je skladište goriva.

POVEZANI ČLANCI:

Ukrajinske snage pogodile su dvije rafinerije pokraj Krasnodara u južnoj Rusiji, uzrokovavši požare, rekla je novinska agencija UNIAN, navodeći ukrajinske vojne izvore. Nekoliko spremnika s gorivom zapaljeno je nakon napada kasno u subotu i rano u nedjelju. O požarima je izviješteno na temelju satelitskih snimki na kojima se moglo vidjeti kako do nedjelje poslijepodne gore spremnici. Nije bilo potvrde od ruske strane i te informacije nisu nezavisno potvrđene.

>> FOTOGALERIJA Ovo je Putinov ultraluksuzni automobil: Otporan na metke i bombe, ima sustav za noćno gledanje...

FILE PHOTO: Russian army servicemed drive a tank on a street in Donetsk
1/14
Ključne riječi

Komentara 13

GN
GNKDZ1986
23:29 07.07.2024.

Samo naprijed hrabri Ukrajinci sve do konačne pobjede nad ruSSkim agresorom jer svi ali baš svi Slavenski narodi su uz vas.

EF
Efendi
10:58 08.07.2024.

Udrite Ukrajinci mrskog ruskog agresora, cijela EU je sa vama.

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
16:38 08.07.2024.

Odavno je trebalo Ukrajinu naoružati sa balističkim i krstarećim raketama.Ako Sjeverna Koreja može prodati Rusiji KN-23 SRBM-e zbog čega ne bi Južna Koreja prodala SRBM-e Hyunmoo Ukrajini.Hyunmoo-II B, slična je ruskom projektilu Iskander dometa od 500 km do 800 ili krstareće rakete iz serije Hyunmoo -3 koje su slicne američkom Tomahawku ili ruskom kalibru.Ukrajini su prijeko potrebne balističke rakete s povećanim dometom jer rat ulazi u novu fazu.Oruzje iz Južne Koreje bi bilo idealno jer ih ne proizvodi NATO. Uz to su jeftinije a Rusima bi bilo zabavno više se baviti protuzračnom obranom nego napadati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije