Stigli papiri

Sanader pregledao dokumente iz hrvatskog tužiteljstva

Foto: screenshot RTL
Sanader pregledao dokumente iz hrvatskog tužiteljstva
15.12.2010.
u 13:00
Obojica su prvi put raspolagali cjelokupnom dokumentacijom koju je državni tužitelj u Hrvatskoj poslao kolegama u Austriji
Pogledaj originalni članak

Dr. Barbara Feichtinger, glasnogovornica državnog tužiteljstva u Salzburgu, potvrdila nam je kako je pritvoreni Ivo Sanader danas ponovno razgovarao sa svojim bečkim odvjetnikom Wernerom Suppanom. Posebnost je, kaže, u tome što su obojica prvi put raspolagali cjelokupnom dokumentacijom koju je državni tužitelj u Hrvatskoj poslao kolegama u Austriji te su donijeli određene zaključke.

Na pitanje je li se Sanader izjasnio želi li biti izručen u Hrvatsku i koje su odluke donesene u dogovoru s njegovim odvjetnikom Suppanom, Feichtinger je rekla:

– Do faze da razgovaramo o izručenju još nismo došli, a vjerujem da će to još i potrajati. O detaljima ništa ne mogu reći, dodala je Feichtinger.

Do Suppana nismo mogli doći jer mu je mobitel isključen.

Sanader glavna tema razgovora među austrijskim Hrvatima

Prema pisanju austrijskih medija među ovdašnjim Hrvatima pritvaranje bivšega hrvatskog premijera Ive Sanadera i dalje je glavna tema razgovora.

– Mnogo smo očekivali od Sanadera. Bio je sedam godina na vrhu politike i političar pravog formata – kazao je Srećko Kurbaša, bivši hrvatski nogometaš, trenutačno skaut nogometnog kluba Red Bull Salzburg, pišu Salzburger Nachrichten.

– Nezgodno je što je Hrvatska na ovaj način postala medijski popraćena, no pridruživanje Europskoj uniji nije upitno – utvrdio je Nenad Piljić, predsjednik hrvatskog društva HDZ-a u Salzburgu. Naime, bivša stranka pritvorenog premijera u Austriji se vodi kao društvo, ne kao politička stranka.

Programera Gorana Laštru rodbina je dobro upoznala s trenutačnim zbivanjima, no smatra da ni to neće korupciji stati na kraj.

– Korupcija neće nestati, samo će se bolje prikrivati – smatra Laštro.

Zlatko Špehar, katolički svećenik iz salzburške župe Alojzija Stepinca, smatra da Sanader u pritvoru nije tema među hrvatskim stanovništvom.

– Iako mnoštvo ljudi dolazi na misu, nitko me nije pitao ništa u vezi sa Sanaderom. Međutim, ako Sanaderu bude potrebna duhovna pomoć, naravno da ću se odazvati njegovu pozivu – kazao je Špehar za salzburške novine.

Sanader je zdrav

Stigla je i potvrda da su Sanaderovi liječnički nalazi dobri i kako je sve u najboljem redu s njegovim zdravstvenim stanjem.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

RU
rus4
13:17 15.12.2010.

Da ja živim u Austriji mene bi bilo sram kraj ovakvog kradljivca...Samo nije on sam....

VI
vinotok
13:18 15.12.2010.

Sanader će još dugo biti tema i u Austriji i u Hrvatskoj . Ako ima imalo poštenja i hrabrosti , onda će izjaviti da želi u Hrvatsku i tamo odgovarati u sustavu , kojega je i sam stvarao .

OB
-obrisani-
14:44 15.12.2010.

Dr. Ivo Sanader: Bože čuvaj Hrvatsku, naš pokradeni narod i znoj, ove naše vanka EU savezne koji gladuju, jer su meni pljeskali dok sam obeečavao da če pola Piranskog biti zaljev moj..