gsv

Sindikati: Pregovarat ćemo o sporazumu, a ne znamo o čemu je

Sindikati: Pregovarat ćemo o sporazumu, a ne znamo o čemu je
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
21.07.2010.
u 10:33
I premijerka će danas doći na početak pregovora sindikata, poslodavaca i Vlade o nastavku rada GSV-a
Pogledaj originalni članak

Sindikati, poslodavci i Vlada, na čelu s premijerkom Kosor, danas će početi pregovore o nastavku rada Gospodarsko-socijalnog vijeća koje se već više od dva i pol mjeseca nije sastalo jer su sindikati iz njega istupili. Premijerka će biti samo na prvom dijelu, kako se očekuje, višesatnog sastanka.

Na dnevnom redu je i Sporazum o gospodarskom oporavku za koji se nagađa da bi mogao biti zbroj ciljeva u radu GSV-a. Međutim, nitko od sindikata taj dokument nije vidio, a uz dnevni red nije bilo nikakvih objašnjenja. Sindikalci Ozren Matijašević i Krešimir Sever složili su se da će biti uspjeh ako se danas usuglasi način funkcioniranja i da se od "parlaonice" pretvori u konstruktivno tijelo koje usuglašava Vladine prijedloge bez preglasavanja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PI
Pippo9
14:08 21.07.2010.

Sindikalni čelnici rade protiv radnika jer je njima u prvom planu vlastito medijsko eksponiranje a Vlada nudi odlične uvjhete radnicima

BA
baća45
21:50 21.07.2010.

Bravo gospodo iz \'\'vlade\'\' , \'\'sindikata\'\' i \'\'gospodarstva\'\' Hrvatske?! Samo naprijed, Još narod ne cvili dovoljno, samo stežite... još se može iz naroda iscjediti za Vaše račune i račune bjelosvjetskih globalnih \'\'managera\'\' i \'\'poduzetnika\'\', ?! Zamislite samo pohlepnog puka ...cvili, a mnogi još imaju i kuće i stanove, imaju i barem jedan obrok dnevno -- a cvile ....sramota..... nebi se puk odrekao tolike dobrobiti koje uživa u Hrvatskoj ,......pa neće valjda vlada, poslodavci i sindikati stezarti remen.....pa gdje to još ima. Vaše i \'\'poduzetničko\'\' smo roblje ... a roblje nema prava ...osim da Vas ponovno izabere?! i da Vi umjesto nas odlučujete?! Što ste više krali i drugih nedjela radili ...mi smo Vas više puta birali....... znači mi hoćemo da nam tako bude?! Molim Vas nemojte se sada mjenjati, nije još puno toga ostalo?! Dovršite proces uništenja Hrvatske i Hrvata, ionako što Vi ne uništite Evropski \'\'poduzetnici\'\' će po ulasku u EU .... dakle nama je svejedno .. samo dajte ... nemojte se sramiti.. slučajno?!