jednoglasna odluka

Slogan Dana sjećanja: 'Vukovar, mjesto posebnog pijeteta'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Slogan Dana sjećanja: 'Vukovar, mjesto posebnog pijeteta'
23.10.2013.
u 16:30
Iz gradske uprave navode da program Dana sjećanja 2013. godine traje od 14. do 23. studenoga i sadržava niz prigodnih događanja koja je javnost već prepoznala.
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnju program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991 godine bit će održan pod sloganom Vukovar – mjesto posebnog pijeteta. Jednoglasna je to odluka sa sastanka čelnika Vukovara i predstavnika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

Iz gradske uprave navode da program Dana sjećanja 2013. godine traje od 14. do 23. studenoga i sadržava niz prigodnih događanja koja su već sasvim dobro prepoznata od svekolike javnosti. Središnji dio programa i ove godine je Kolona sjećanja koja se održava 18 studenoga. Program započinje u dvorištu Županijske bolnice Vukovar. Poslije intoniranja državne himne i minute šutnje održat će se kratak prigodni program uz nastup klape Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

Zatim će ulicama Vukovara proći poznata Kolona sjećanja s tisućama sudionika koje će iza stjegonoša i pripadnika HV-a predvoditi članice Udruge Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije. Nakon 5,5 kilometara hoda kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položit će se vijenci i ruže, zapaliti svijeće i na svetoj misi moliti u počast žrtvama Vukovara. Dan poslije biti će održan program i upriličena kolona sjećanja u spomen na žrtve stradale u Borovu naselju.

Ovogodišnji program završava 20 studenoga kada se obilježava sjećanje na ratne zločine u Veleprometu i na Ovčari. Najavljeno je i da je nakon prihvaćanja slogana pod kojim će se ove godine obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. hrvatski dizajner Boris Ljubičić ponovno prihvatio izradu idejnog rješenja plakata koji će pratiti obilježavanje. Inače, Ljubičić već niz godina svoja djela ovim povodom daruje kao osobni prilog za Vukovar. Iz gradske uprave navode i da već danima traje najava brojnih dolazaka organiziranih skupina i pojedinaca te se očekuju i ove godine desetci tisuća sudionika koji žele biti dio Kolone sjećanja. - Grad Vukovar će učiniti sve u organizacijskom i svakom drugom smislu da i ove godine obilježavanje bude ponosno i dostojanstveno. Cjelokupni program bit će uskoro objavljen i u cijelosti na web stranici Grada Vukovara i drugim medijima, poručuju iz gradske uprave.

>> Predlaganje programa za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.