Sarkozy odlučio

Supruga šefica diplomacije, a muž ministar za parlamentarne odnose

Foto: AFP/Pixsell
Supruga šefica diplomacije, a muž ministar za parlamentarne odnose
16.11.2010.
u 22:29
Ministrica je vanjskih poslova Michèle Alliot-Marie, a njezin nevjenčani suprug Patrick Ollier postao je ministar za parlamentarnu suradnju
Pogledaj originalni članak

Iako rekonstrukcija francuske vlade nije bila previše dramatična i politički osjetljiva, ipak će ući u povijest. Naime, predsjednik Nicolas Sarkozy smijenio je dosadašnjeg ministra vanjskih poslova Bernarda Kouchnera i u njegovu fotelju posjeo Michèle Alliot-Marie, koja ja tako postala prva šefica diplomacije u povijesti Francuske. Michèle se, međutim, može smatrati pionirom u još jednom području: ona je ljepša polovica prvog para koji je zajedno ušao u kabinet.

Bivša ministrica obrane živi u izvanbračnoj zajednici s Patrickom Ollierom, novim ministrom za parlamentarne odnose. U polustoljetnoj povijesti Pete Republike nikada se nije dogodilo da muž i žena istodobno budu u vladi. Navodno je i 65-godišnji Ollier bio iznenađen kada ga je Sarkozy pozvao u vladu. Promatrači ističu da je nova vlada usmjerena desnije od prethodne.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

GA
garincha
10:49 17.11.2010.

...Bivsa ministrica obrane zivi u izvanbracnoj zajednici s Patrickom...U polustoljetnoj povijesti Pete Republike nikada se nije dogodilo sa muz i zena istodobno budu u vladi...Pa kako-muz i zena-ako zive u izvanbracnoj zajednici?!

MA
-marija-
15:24 17.11.2010.

zato jer Francuska ima PACS registrirano partnerstvo u kojeg mogu uci homoseksualni i heteroseksualni partneri

SI
sinaj
16:51 17.11.2010.

A kakav je to nevjenčani suprug, pa il je vjenčan ili nije suprug. To ljubavnik, priležnik ili u najboljem slučaju dečko:)