VUKOVARSKA Policija pronašla dječaka bez svijesti na parkiralištu trgovačkog centra

Teško pretučeni 16-godišnjak u komi

08.02.2009.
u 19:56
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka policija u nedjelju oko 3.30 sati na parkiralištu jednog trgovačkog centra u Vukovarskoj ulici pronašla je 16-godišnjaka C. U. u nesvijesti. Iako su prvo pomislili da je dječak alkoholiziran, u Klaićevoj bolnici, kamo je prevezen, otkrili su da ima teško krvarenje i hematome po glavi.

– Dječak je u bolnicu dovezen preksinoć oko 4 sata ujutro vozilom Hitne medicinske pomoći u alkoholiziranom stanju – rekla nam je dr. Ivančica Škarić, voditeljica intenzivne njege u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Dječak je, kaže doktorica, dovezen je u nesvijesti, a CT-obrada pokazala je krvarenje između kostiju glave i moždanih ovojnica.

– Odmah je podvrgnut operaciji kako bi se hematom odstranio i zaustavilo krvarenje – kazala je dr. Škarić.

Dječak je trenutačno na respiratoru, u lijekovima izazvanoj komi zbog toga što je krvarenje u mozgu bilo jako veliko i prijeko je potrebno strogo mirovanje kako ne bi došlo do daljih oštećenja mozga.

Roditelji su bili u bolnici, vidjeli su dječaka i obaviješteni su o njegovu stanju.

– Ozlijeđeni je još u životnoj opasnosti i zasad nije zahvalno davati bilo kakve prognoze, osobito u prvih 48 sati od traume – zaključila je dr. Ivančica Škarić.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr