BIVŠI PREDSJEDNIK SAD-A

Trump nahvalio Putina: 'Ovo što radi je genijalno, on je mirotvorac, a Biden je nesposoban'

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: SPUTNIK/REUTERS
Russian President Vladimir Putin meets with German Chancellor Olaf Scholz in Moscow
Foto: GO NAKAMURA/REUTERS
FILE PHOTO: Donald Trump holds a rally in Conroe, Texas
23.02.2022.
u 11:11
Nakon nekoliko tjedana zaoštravanja odnosa Vladimir Putin u ponedjeljak navečer javno je potpisao dekret kojim priznaje separatističke pokrajine na istoku Rusije Donjeck i Lugansk.
Pogledaj originalni članak

Bivši američki predsjednik Donald Trump gostovao je u radijskoj emisiji u kojoj je hvalio Vladimira Putina.

Jedna od nezaobilaznih tema pri gostovanju na konzervativnom radiju bila je ukrajinska kriza

"Gledao sam jučer televiziju i rekao: 'Ovo je genijalno.' Putin proglašava velik dio Ukrajine nezavisnim. Pa to je divno", komentirao je Donald Trump, piše ABC News.

"Rekao sam da je to jako pametno. I on će tamo krenuti i biti mirotvorac. To je najbolja mirovna misija. Mogli bismo i mi tako na južnoj granici", govorio je bivši američki predsjednik, dodajući da je Putin vrlo, vrlo pametan te da ga on zna vrlo dobro. 

Ostatak emisije hvalio je Putina, a omalovažavao ono što radi Joe Biden. Kazao je da se njegovoj administraciji ovakvo što ne bi moglo dogoditi.

APLIKACIJA DOSTUPNA

Ovako izgleda društvena mreža koju je pokrenuo Trump. Brošura otkrila što stvarno namjerava

Kako je Donald Trump bio i najavio, od jučer je za korisnike Appleovih uređaja u Sjedinjenim Državama postala dostupna njegova društvena mreža Truth Social (društvena istina) u obliku aplikacije, koju je pokrenula tvrtka Trump Media & Technology Group (TMTG). Na prvi pogled, riječ je o aplikaciji koja nudi uobičajene mogućnosti za softver ovakve namjene, pregledna je i laka za uporabu. Propagira očekivano – nema političke diskriminacije, otkazuje se kultura otkazivanja i suprostavlja se Big Techu. Doduše, ovo zadnje nije sasvim jasno, jer Apple i Google jesu temelji Big Techa, društva velikih tehnoloških kompanija. Kako se to Trumpov Truth Social misli suprotstavljati kompanijama na čijim platformama egzistira, bit će zanimljivo vidjeti. No čak je zanimljvije od Truth Sociala pogledati korporativnu brošuru.

Nakon nekoliko tjedana zaoštravanja odnosa Vladimir Putin u ponedjeljak navečer javno je potpisao dekret kojim priznaje separatističke pokrajine na istoku Rusije Donjeck i Lugansk.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

DU
Deleted user
19:42 23.02.2022.

Ovaj je jednako opasan ka i Putin !

TA
TaxiTeheran
14:00 23.02.2022.

Kada netko ovako komandira cijelom svijetu kao Putin i nitko se ne usudi usprotiviti,naravno da je genije.

Avatar Dragovit
Dragovit
17:57 23.02.2022.

Donald kuži spiku ... ali badava nekima tumačiti.