europsko vijeće

Tusk organizira sastanak o migrantskoj krizi: Pozvani Tihomir Orešković i Tomislav Nikolić

Foto: Reuters/PIXSELL
Tusk organizira sastanak o migrantskoj krizi: Pozvani Tihomir Orešković i Tomislav Nikolić
12.02.2016.
u 21:50
Pored Tuska i Junckera na radnoj večeri će biti hrvatski premijer Tihomir Orešković, slovenski premijer Miro Cerar, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i makedonski predsjednik Gjorge Ivanov
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk organizira u sljedeću srijedu sastanak s čelnicima zemalja koje se nalaze na zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti, među kojima i hrvatskim premijerom Tihomirom Oreškovićem, objavilo je Europsko vijeće.

„U srijedu, 17. veljače, predsjednik Tusk će organizirati sastanak o zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti. Čelnici Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije pridružit će se predsjedniku Tusku i predsjedniku Komisije Jean-Claude Junckeru kako bi razgovarali o razvoju događaja u tom području“, kaže se u priopćenju Europskog vijeća.

Pored Tuska i Junckera na radnoj večeri će biti hrvatski premijer Tihomir Orešković, slovenski premijer Miro Cerar, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i makedonski predsjednik  Gjorge IvanovU uredu slovenskog premijera očekuju da će se na susretu raspravljati o konkretnim mjerama za jačanje kontrole migrantskog vala na granici Grčke i Makedonije.

Tusk organizira taj sastanak u sklopu priprema za summit EU-a, na kojem će migrantska kriza biti jedna od glavnih tema. Summit čelnika EU-a održava se 18. i 19. veljače i to je prvi summit na kojem će sudjelovati novi hrvatski premijer Tihomir Orešković. Na summitu će se razgovarati o provedbi dosad donesenih odluka na rješavanju migrantske krize. Rasprava će se usredotočiti na humanitarnu pomoć, upravljanje vanjskim granicama, provedbu akcijskog plana EU-Turska te o uspostavi centara za prihvat migranata.

>> Povećava se broj migranata na sjeveru Vojvodine

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SN
snajper
21:58 12.02.2016.

a gdje je u toj prici kolinda. Valjda i ona ima sta rec i bolje poznaje materiju

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
22:36 12.02.2016.

a kolinde nebude,da se ljubi s nikolićem

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
22:43 12.02.2016.

Sace dobiti pravu strategiju od oreskovica.