Odobrili 445 kredita za izvoznike vrijednih 3,36 milijardi kunaOdobrili 445 kredita za izvoznike vrijednih 3,36 milijardi kuna

U 6 mjeseci izvoznicima 11 posto niži prihodi, premijerka obećava pomoć

Foto: Saša Zinaja
U 6 mjeseci izvoznicima 11 posto niži prihodi, premijerka obećava pomoć
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Gojko Drljača
30.09.2009.
u 21:01
Premijerka Jadranka Kosor priznala je da su izvoznici prve žrtve globalne krize te im je obećala snažnu potporu Vlade.
Pogledaj originalni članak

Izvoznici su temelj oporavka gospodarstva i mislim da su kadri suočiti se sa svim izazovima, a u tome će imati potporu Vlade, rekla je premijerka Jadranka Kosor otvarajući 8. međunarodnu konferenciju o poticanju izvoza u organizaciji HBOR-a.

Podržala je premijerka i riječi čelnog čovjeka HBOR-a Antona Kovačeva koji je rekao da kada zapušu vjetrovi jedni podižu zaklone da se sklone, a drugi podižu jedra – J. Kosor je rekla kako Vlada prihvaća jedra kao preporuku.

Premijerka je istaknula kako zna da su upravo izvoznici bili prve žrtve globalne krize, što pokazuje i podatak da su hrvatske izvozne tvrtke u prvih šest mjeseci ove godine ostvarile 37 milijardi kuna prihoda, što je 11 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani. Dodala je i kako mjere koje je Vlada poduzela nisu bile popularne, no bile su neizbježne.

HBOR je, inače, u prvih osam mjeseci ove godine odobrio 445 kredita za izvoznike vrijednih 3,36 milijardi kuna, što je povećanje od 23 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Istodobno je za 14 posto poraslo i osiguranje izvoznog prometa, za što su odobrene 1,4 milijarde kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.