OBILNE KIŠE

FOTO Pogledajte posljedice poplave u Podgori: Voda poplavila kuće, tisuće ljudi ostalo bez struje

Bujica poplavila Podgoru tijekom jakog kišnog nevremena
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/43
Autori: vecernji.hr, Hina
05.10.2024.
u 19:24

Vatrogasci su također pročistili potoke na podgorskom području tako da bi voda mogla protjecati kroz njih ne izlijevajući se na ulice  i u kuće Podgorana, kazali su podgorski vatrogasci.

Stanje u Podgori u subotu navečer povoljnije je i voda se povukla  s ulica i iz većine kuća u koje je bila ušla te nema potrebe za evakuacijom stanovništva, izvijestili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgora. "Tijekom poslijepodneva, dok je voda plavila ulice i kuće, na terenu je bilo angažirano pedesetak vatrogasaca s makarske rivijere, a dio njih ostao je i večeras u Podgori uklanjajući s ulica odrone zemlje i slomljena stabla", rekli su Hini u DVD-u Podgora.

Vatrogasci su također pročistili potoke na podgorskom području tako da bi voda mogla protjecati kroz njih ne izlijevajući se na ulice  i u kuće Podgorana, kazali su podgorski vatrogasci.

Bujica poplavila Podgoru tijekom jakog kišnog nevremena
1/43

Jaki pljusak koji je u subotu poslijepodne pao na području Podgore, istočno od Makarske , izazvao je izlijevanje potoka na ulice, a voda je ušla i u veći broj kuća i zgrada, Kiša koja se pretvorila u dugotrajni i snažni pljusak napunila je potoke, a voda se potom izlila na ulice te ušla u veći broj kuća i stambenih objekata. Palo je 140 litara kiše po metru četvornom. Nitko nije ozlijeđen.

Tijekom poslijepodneva, načelnica Općine Podgora Petra Radić, putem društvenih mreža, pozvala je mještane da premjeste vrijedne stvari na povišena mjesta te da pripreme pitku vodu jer će nakon poplave voda možda biti zagađena te da tijekom poplave ne piju vodu iz vodovoda, bunara i drugih izvora. "Ako ste zatočeni u vašoj kući zbog poplave, pokušajte se uzvisiti što je više moguće, isključite glavne izvore struje, plina i vode", poručila je.

Ključne riječi

Komentara 3

TA
TajSam
21:20 05.10.2024.

Je li vi znate koliko Podgora ima ljudi, izvan sezone?? O čemu vi bulaznite?? Općina Podgora sa svim naseljima Drašnice, Gornje Igrane, Igrane i Živogošće ima 2,5 tisuća stanovnika, čemu senzacionalne objave??

ST
strike
21:14 05.10.2024.

Ilegalna gradnja na potocima i evo rezultata

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
19:39 05.10.2024.

To je naša hrvatska voda i ona curi, dere i rastura kao svoja na svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije