SLUČAJ ZAPREPASTIO MJEŠTANE

Određen mu pritvor: Uzbeskistanac (41) spolno zlostavljao djecu u Zadru

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Određen mu pritvor: Uzbeskistanac (41) spolno zlostavljao djecu u Zadru
28.09.2024.
u 21:54
Po dovršetku, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava te je osoba predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske
Pogledaj originalni članak

- Zadarskoj policiji prijavljen je navodni seksualni napad stranog državljanina, radnika na dvije djevojčice u jednom zadarskom naselju. Na upit Večernjeg lista o događaju koji je šokirao Zadrane, glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin nam je odgovorila:

-  Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad stranim državljaninom zbog sumnje na kazneno djelo iz domene kazneno-pravne zaštite djece. Po dovršetku, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava te je osoba predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Budući da se radi o postupanju u području zaštite prava i interesa djece, nismo u mogućnosti dati detaljnije informacije, naveli su.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 28. rujna 2024., u službi dežurstva, provelo ispitivanje državljanina Uzbekistana (1983.) zbog osnovane sumnje na učin kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, opisanog u čl. 158. st. 2. Kaznenog zakona. Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (čl. 123. st. 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor.

Slučaj je ovo koji je zaprepastio Zadrane. Tvrdnje o događaju objavljene na društvenim mrežama su šokantne, a policija u svom izvještaju nije potvrdila navode da je napastovanje spriječeno u posljednji tren reakcijom mlađih osoba koje su se zatekle u isto vrijeme u jednom zadarskom kvartu, kao i navode da je počinitelj pokušao pobjeći policiji.

POVEZANI ČLANCI:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
20:43 28.09.2024.

Ma ne bi oni, to su naši radnici

Avatar barba_arba
barba_arba
21:26 28.09.2024.

uškòpiti gl. svrš. prijel. 〈prez. 1. l. jd. ùškopīm, 3. l. mn. ùškopē, imp. uškòpi, aor. uškòpih, prid. r. uškòpio, prid. t. ùškopljen〉 odstraniti testise [~ bika]; sin. kastrirati, uštrojiti razg.; Vidski parnjaci: uškopljavati, uškopljivati

N1
Neretva 1993
20:38 28.09.2024.

Ako se dokaže krivnja odmah poslje izricanja presude poslati nazad u matičnu zemlju.