UPAD NA TERITORIJ

Ukrajinske snage tvrde: Srušili smo borbeni zrakoplov Su-34 u Kurskoj oblasti

Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/NEWSCOM
Ukrajinske snage tvrde: Srušili smo borbeni zrakoplov Su-34 u Kurskoj oblasti
14.08.2024.
u 14:35
Ukrajinska operacija, koja traje od prošlog tjedna, čini se da je iznenadila Rusiju, jer Kijev kaže da su njegove snage preuzele kontrolu nad 74 naselja i više od 1000 četvornih kilometara zemlje nakon što su probile slabo branjenu granicu.
Pogledaj originalni članak

Ukrajinske snage srušile su ruski borbeni zrakoplov Su-34 iznad ruske Kurske oblasti tijekom noći 14. kolovoza usred prodora Kijeva u regiju, izvijestio je ukrajinski Glavni stožer. Ukrajinska operacija, koja traje od prošlog tjedna, čini se da je iznenadila Rusiju, jer Kijev kaže da su njegove snage preuzele kontrolu nad 74 naselja i više od 1000 četvornih kilometara zemlje nakon što su probile slabo branjenu granicu.

Ukrajinske protuzračne raketne snage uništile su još jedan ruski Su-34 tijekom borbene misije, prema tvrdnjama vojske. Kyiv Independent nije mogao provjeriti ovu tvrdnju. To nije jedina letjelica koju su Ukrajinci uspjeli srušiti tijekom upada na ruski teritorij. Dron kojim upravlja Služba sigurnosti Ukrajine (SBU) pogodio je ruski vojni helikopter u zraku u Kurskoj oblasti, rekao je izvor u agenciji za Kyiv Independent 9. kolovoza. Drugi ruski helikopter, Mi-28, navodno je pogođen FPV dronom u Kurskoj oblasti 6. kolovoza u onome što su neki nazvali prvim tako uspješnim napadom u povijesti.

VEZANI ČLANCI

Ukrajina u srijedu napada ruske regije raketama i bespilotnim letjelicama, a Kijev je priopćio da dublje napreduje u najvećem inozemnom upadu u Rusiju desetljećima, za što je Bijela kuća rekla da predstavlja "pravu dilemu" za predsjednika Vladimira Putina. Tisuće ukrajinskih vojnika probile su rusku granicu u ranim satima 6. kolovoza u rusku regiju Zapadni Kursk u, kako je Putin rekao, velikoj provokaciji kojoj je cilj pridobiti jaču ulogu u mogućim budućim pregovorima o prekidu vatre. Ponizivši Rusiju, Ukrajina je zauzela dio regije Kurska i premda je Putin rekao da će ruska vojska istisnuti ukrajinske trupe, u intenzivnim borbama do sada joj to nije uspjelo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

AH
Azov_HR
15:12 14.08.2024.

Reka sam vam ja to vec davno. Strasno kada Koreanci navale na europu! Preopteretit ce cijeli soacialni i azilski sistem i poceti ce se ubijati medjusobno da dodju prvi na red dok se EU ne predomisli davati azil... strasno...

SE
Serengeti
17:07 14.08.2024.

Pojavljuju se informacije da je cilj ukrajinskog napada bila nuklearna elektrana Kursk. Trebali su je osvojiti odmah na početku. Plan je bio do 11.08 da dođu do Kurska. 🤣😂

Avatar Kockasti
Kockasti
14:59 14.08.2024.

dajte snimku!