Belgorod proglasio izvanredno stanje

Ruski guverner objavio dramatičnu poruku: 'Situacija je teška i napeta, Ukrajinci granatiraju kuće i ubijaju civile'

Aftermath of military strike in Belgorod region
GOVERNOR OF BELGOROD REGION/REUT
14.08.2024.
u 08:43

"Stoga donosimo odluku, počevši od danas, da proglasimo regionalnu izvanrednu situaciju u cijeloj Belgorodskoj regiji ... s naknadnim apelom vladi da proglasi izvanrednu situaciju na saveznoj razini", dodao je Gladkov.

Guverner ruskog pograničnog područja Belgorod Vjačeslav Gladkov proglasio je u srijedu izvanredno stanje u cijeloj regiji, navodeći kao razlog nastavak napada ukrajinskih snaga.

"Situacija u regiji Belgorod i dalje je iznimno teška i napeta", rekao je Gladkov u videu objavljenom na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

VEZANI ČLANCI

Svakodnevno granatiranje ukrajinskih oružanih snaga uništilo je kuće, ubilo i ranilo civile, dodao je.

"Stoga donosimo odluku, počevši od danas, da proglasimo regionalnu izvanrednu situaciju u cijeloj Belgorodskoj regiji ... s naknadnim apelom vladi da proglasi izvanrednu situaciju na saveznoj razini", dodao je Gladkov.

Ključne riječi

Komentara 25

SE
Serengeti
17:33 14.08.2024.

Rat u Ukrajini je počeo 2014-te sa pučem u Ukrajini i od tada Ukrajinci bombardiraju rusku manjinu u Donbasu. Vidim sad su samo proširili i bombardiraju Ruse i u Rusiji.

ST
StožerniGeneral50
09:27 14.08.2024.

Samo naprijed hrabri Ukrajinci sve do konačne pobjede.

EF
Efendi
09:28 14.08.2024.

2.5 god. Rusi ubijaju civile Ukrajince i ruse sve redom u Ukrajini i oni sad optuzuju Ukrajince da im evo vec 8 dana ruse kuce i ubijaju civile?! Zgrozen sam nad zlom sudbinom jadnih Rusa, oci su mi pune suza, sve mi suze niz ledja idu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije