TRAŽE POMOĆ ZA UKRAJINU

VIDEO Prosvjed ispred Europske komisije: 'Siluju žene u okupiranim područjima, a vi samo gledate'

Foto: Valentina Wiesner
VIDEO Prosvjed ispred Europske komisije: 'Siluju žene u okupiranim područjima, a vi samo gledate'
16.05.2022.
u 10:34
– Trebamo pravu podršku. Trebamo snažne ekonomske sankcije – kazala je aktivistkinja
Pogledaj originalni članak

Aktivisti za Ukrajinu okupili su se ispred sjedišta Europske komisije u Bruxellesu i zahtijevaju jaču solidarnost i pomoć Europske unije Ukrajini.

VIDEO: Aktivisti prosvjeduju ispred sjedišta Europske komisije, snimila: Valentina Wiesner

– Oni muče ljude. Tisuće ljudi već je deportirano u Rusiju. Oni moraju zaustaviti deportacije Ukrajinaca u Rusiju. Oni siluju žene u okupiranim područjima, a vi samo gledate. Pružate samo pomoć izbjeglicama. Dopustite da vam kažemo, uime svih ukrajinskih izbjeglica, to nije ono što mi trebamo. Mi trebamo pravu solidarnost. Trebamo pravu podršku. Trebamo snažne ekonomske sankcije – kazala je aktivistkinja i pozvala na embargo ruskih energetika.

Ustvrdila je da Ukrajina treba jako mnogo teškog naoružanja.

Brojne članice Europske unije, podsjećamo, poslale su Ukrajini do sada znatne količine naoružanja Ukrajini. Međutim, ukrajinski dužnosnici u više navrata kazali su kako im je potrebno još. 

Pratite OVDJE rat u Ukrajini

VIDEO: Unatoč Putinovim prijetnjama Finska potvrdila zahtjev za članstvo u NATO-u!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

HH
Hrvoje Hrk !!
10:46 16.05.2022.

Licermjerna europa, kad su nas ubijali, pljačkali rušili domove, žene silovali...nama nisu uopce pomagali ..još su nam uveli embargo na oružje , nas napadaju a zabranili uvoz oružja ..a njima svi daju

Avatar nekakav
nekakav
11:28 16.05.2022.

nema ni jednog dokaza o masovnim silovanjima. ali ima o pozivanju izbjeglih ukrajinki za rad u njemačkim bordelima. u las vegasu uz cestu blinka poziv na audiciju ukrajinskih striptizeta. o čemu govorimo? o tome da je ogromna većina 'ruskinja' po bordelima ipak ukrajinska?! oess promatrači 8 godina šute na ukrajinska kršenja primirja, šutjeli su kad su ukrajinci u zone razdvajanja počeli vraćati teško naoružanje. dokaza nema. nema ni jedne sudske presude, slučaja. kužimo da je bitno medijski prostor puniti, da se navija za jednu stranu, ali na sudu navijanje ne prolazi. dokazi vrijede. samo oni.

KO
kopija35
11:30 16.05.2022.

Gledaju, gledaju... poslije svima sude da izjednače i opravdaju sebe. Još vas dobro i podupiru i slušaju....