'PRIPREMAJU SE ZA POSLJEDNJU BITKU'

Supruge vojnika zarobljenih u Azovstalu: Ponestaje im pitke vode i hrane, prilično su pesimistični

Foto: Screenshot YouTube
1/4
16.05.2022.
u 09:51

Čula sam se sa suprugom prije nekoliko sati. Pogodila me vijest da Rusi bacaju fosforne bombe na Azovstal, rekla je Katerina, supruga zapovjednika pukovnije Azov Denisa Prokopenka

Ukrajinski vojnici zarobljeni u čeličani Azovstal u Mariupolju imaju vrlo malo hrane i pitke vode,  objavila je ukrajinska novinska agencija Unian, pozivajući se na supruge branitelja.

- Razgovarala sam sa svojim suprugom jučer. Rekao je da se bombardiranje nastavlja istom količinom i da gotovo nikad ne izlaze na površinu - kazala je Julija, supruga vojnika Arsenija Fedosjuka na konferenciji za novinare koju su prenosili na YouTubeu. 

 

- Kad izađu van, pokušavaju pronaći vodu i hranu. Prilično su pesimistični, spremaju se za posljednju bitku jer ne vjeruju u diplomatsko rješenje ovog pitanja. Većinu vremena ostaju u bunkeru jer je stalno bombardiranje. To su bombe od tri tone, neprekidni zračni udari, pomorsko i kopneno topništvo kao i tenkovi. Pod zemljom mogu ostanu i tri dana zaredom - rekla je Julija.

Prema riječima supruga vojnika, u Azovstalu ima vrlo malo pitke vode, a njihovi muževi moraju piti servisnu vodu koja je prije korištena za rad elektrane.

- Čula sam se sa suprugom prije nekoliko sati. Pogodila me vijest da Rusi bacaju fosforne bombe na Azovstal - kaže Katerina, supruga zapovjednika pukovnije Azov Denisa Prokopenka.

Ključne riječi

Komentara 4

RA
rasturaljka
15:01 16.05.2022.

Ima kod Rusa i hrane i vode i lijecnicke pomoci. Dovoljno je samo da se predaju.

Avatar nekakav
nekakav
12:14 16.05.2022.

ajd objavite i da se 9-orica azovaca javila rusima u mariupolju, iz azovstala, žele van, žele pregovarati o uvjetima predaje. fosforne bombe... jesu zbilja zabranjene, tko je potpisao te sporazume, konvencije? dal znate da amerika nije ratificirala ni jedan sporazum u ljudskim pravima? i većinu međunarodnih ugovora vezanih uz plovidbu morem? ekipa je u okruženju, ne mogu nikud, pokušavaju se izvući živim štitom, od jadnika koje ne puštaju van. slušajte malo što govore ljudi koji su se ipak uspjeli izvući, da vidite kako ih optužuju, s obje strane, i ruske i ukrajinske. simptomatično je da ukrajinci sve 'oslobođene' prate u konvoju i ne puštaju jako dugo da odu svojima, već ih drže danima po podrumima, na ispitivanju. oni azovci koji su se u prvim danima uspjeli izvući kroz kontrolne punktove rusa, one koju se svukli do gola, znaju što čeka ekipu. posebno strane plaćenike, na koje se ne odnosi niti jedan sporazum o pravima zarobljenika u ratu.

CA
CABA
17:40 16.05.2022.

Logično. Pročitajte. Pogledajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije