OPET KOMENTIRAO

VIDEO Vučić o Piculi: Kad se ispriča za ove teške i lažne optužbe, onda će moći razgovarati sa mnom

Foto: M.M./PIXSELL
Beograd: Izjave za medije predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Tonino Picula, SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu.
26.10.2024.
u 13:50
Vučić je za Piculu rekao da je čovjek koji je "govorio protiv Srbije, protiv rezolucije o Jasenovcu, a pozivao na usvajanje rezolucije o Srebrenici"
Pogledaj originalni članak

Novoimenovani izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Tonino Picula smije doći u Srbiju, ali se prije toga mora ispričati za ono što je govorio o Srbiji i o njoj treba govoriti s mnogo više poštovanja, izjavio je u subotu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

"Morat će mnogo ljepše govoriti o Srbiji, s mnogo više poštovanja, da bi ispunio uvjet i kvalificirao se da dođe do mene", rekao je Vučić gostujući u subotu u provladinoj TV Prva. Vučić od Picule očekuje "da govori istinu, a ne da laže kao što je lagao". 

"I da se ispriča za ove teške i lažne optužbe, a onda će moći razgovarati sa mnom", rekao je Vučić.

Navodeći kako je Picula tražio sankcije protiv Srbije, te obustavu pregovora s Europskom unijom, Vučić je rekao da je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu "za terorizam" i nazvao dijelom neke "crne ruke".  Vučić je za Piculu rekao da je čovjek koji je "govorio protiv Srbije, protiv rezolucije o Jasenovcu, a pozivao na usvajanje rezolucije o Srebrenici". 

"Uvijek je imao antisrpsku politiku", ustvrdio je predsjednik Srbije, rekavši kako nije  njegova obveza sastati se s čovjekom koji je pozivao na sankcije Srbiji i optuživao SPC za terorizam.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 67

SI
Sino
14:56 26.10.2024.

Ono što je picula rekao sve je istina Srbija još i danas nije se nikome ispričala za svoje ratne pohode i to nekoliko puta u povijesti ako je to mogla njemačka francuska i drugi može i Srbija

Avatar ljutapizza
ljutapizza
15:33 26.10.2024.

Haha a Sholtz koji je i službeno pokrenuo Rezoluciju o Srebrenici se nije morao uopće ispričati, dok si ti stajao 10 minuta pored automobila kao zadnji papak na planeti 🤣 ...od sile pucaš od šuge se zavaljuješ. Pravi predstavnik srbijice.

Avatar Platonix
Platonix
15:12 26.10.2024.

Srpski trolovi buncaju u magnovenju. Ni Hrvatska da je birala ne bi bolje odabrala. EU ili BRICS birajte šubaraši. Indija i Brazil jedva čekaju da vam pošalju lovu😂😂😂😂. Na koljenima će picousti moliti Piculu za jednu lijepu riječ, ali i to se mora zaslužiti, uglavnom EU vam je stala na rep.