POZNATO TKO JE AUTOR

FOTO Pogledajte montirane plakate s Toninom Piculom koji su osvanuli u Srbiji: 'Izvjestitelj za NDH'

Foto: kpn.rs
1/7
24.10.2024.
u 12:44

Montirane fotografije Picule s ustaškom kapom na glavi i natpisom "Izvestilac za NDH" osvanule su na rasvjetnim stupovima i javnim površinama u gradovima poput Aranđelovca, Mladenovca, Lazarevca i Topole.

Nakon što je vijest o imenovanju hrvatskog europarlamentarca Tonina Picule za stalnog izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju objavljena, u središnjoj Srbiji pojavili su se kontroverzni plakati koji su izazvali burne reakcije. Montirane fotografije Picule s ustaškom kapom na glavi i natpisom "Izvjestitelj za NDH" osvanule su na rasvjetnim stupovima i javnim površinama u gradovima poput Aranđelovca, Mladenovca, Lazarevca i Topole.

Autorstvo ovih plakata pripisuje se ultradesničarskoj organizaciji "Konzervativni pokret Naši", koja je s ponosom najavila svoje provokativne akcije. U priopćenju su istaknuli: "Obavještavamo javnost da smo postavili naš najnoviji plakat pod nazivom 'Izvestilac za NDH - Tonino Picula', kojim jasno izražavamo svoj stav povodom izbora Picule, osvjedočenog srbomrsca i hrvatskog zastupnika.", piše kpn.rs. 

Foto: kpn.rs

Podsjetimo, predsjednik Aleksandar Vučić poručio je kako će surađivati s Piculom, ali se ne slaže s njegovim stavovima. Mnogi mediji u Srbiji nazvali su Piculu "srbomrscem". U odgovor na optužbe, Picula je komentirao u emisiji "Studijo 4", naglasivši da se "psovkama i vulgarnim odnosom problemi neće riješiti". Dodao je kako će se truditi rješavati probleme na konstruktivan način te da nije iznenađen reakcijama tabloida koji su ga napali.

Tijekom sljedećih pet godina zadaća europarlamentarca Picule bit će analiza, praćenje i izvještavanje tijela Europske unije o stanju u Srbiji i njenom usklađivanju s europskim pravnim stečevinama, temeljnim vrijednostima i specifičnim politikama. Ove akcije i reakcije pokazuju složenost odnosa između Hrvatske i Srbije, posebno u kontekstu povijesnih tenzija i političkih stavova.

>>> VIDEO Vučić u Dubrovniku

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar MK3
MK3
12:58 24.10.2024.

Polako mislim da Srbija neće biti spremna za EU ne za 15, nego niti za 50 godina. Igraju protiv Švicarske na SP-u, mediji samo govore da igraju protiv Albanije - sada kako vidim je NDH već u EU dok velika Srbija još nigdje nije... Elite srpske taj jadan narod u mentalnome ludilu drže... Mislim, za Srbiju nema boljega čovjeka od Picule u cijeloj EU, a oni njemu ovako...

JO
jocoudriga
13:25 24.10.2024.

"Od Topole pa do Ravne Gore, sve su straže đenerala Draže..." ništa novog u Srbiji. Što se guraju u Europu kad je za njih Moskva Bruxelles!?

BB
BB2
12:58 24.10.2024.

Rekao je da je Kosovo nezavisna država što je fakat ali to još jedino Srbi ne znaju pa ga razapeli. Vrijeme je da tamo netko upali svjetlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije