OPTUŽBA

Vijećnik Jenkač: Odbijaju mi dati ugovore Varaždina i T7 Grupe

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
Vijećnik Jenkač: Odbijaju mi dati ugovore Varaždina i T7 Grupe
23.02.2011.
u 10:23
HSLS-ov vijećnik prozvao je gradonačelnika Ivana Čehoka i gradsku upravu Varaždina
Pogledaj originalni članak

Došao sam u stručnu službu grada Varaždina i odbili su mi dati uvid u ugovore i anekse sklopljene između grada Varaždina i T7 Grupe. Rekli su da im je iz ureda gradonačelnika zabranjeno dati mi ih – izjavio je na sjednici Gradskoga vijeća Varaždina Ivan Jenkač (HSLS). Na prošlom vijeću tražio je sve ugovore, "kako bi se jednom riješile sve te dileme". Riječ je, između ostaloga, o ugovorima o obradi smeća te o kupnji zemljišta za izgradnju POS-ova naselja.

– Ne želim reći koja mi je osoba odbila dati ugovore. Svi dokumenti moraju biti dostupni gradskim vijećnicima, bez obzira na moguće oznake tajnosti – kaže Jenkač.

Još za vrijeme njegova izlaganja za govornicom gradonačelnik Ivan Čehok dovikivao mu je neka jasno kaže koja mu je to osoba odbila dati ugovore. No Jenkač je odbio.

– Javno reci tko ti je to rekao. To se nikad nije dogodilo da netko ne dobije traženi dokument – dodao je Čehok za govornicom.

Inače, Jenkač i Čehok donedavni su suborci iz HSLS-a, prije no što je Čehok izašao iz stranke, a HSLS izbacio i dio članova koji su ga nastavili podržavati suprotno odlukama izvršnog odbora varaždinskog HSLS-a.

- Očitovat ću se ja i o Jenkaču kad dođe vrijeme - priprijetio je gradonačelnik u daljnjoj raspravi na Vijeću.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

VA
valek000
12:31 23.02.2011.

Sda se Jenkač javlja, koliko puta je do sada, a već je dugo u Gradskome vijeću, postavio Čehoku neko pametno pitanje koje povlači Čehokovu odgovornost? Sad se našao tu pametovati. Ako mu ne daju zna se procedura...Zakon o pravu na pristup informacijama. Varaždinci, taržite ugovore na uvid imate na to pravo po zakonu! Da vidimo da li će odbiti npr. 100 ljudi koji zatraže istu informaciju?

KR
krka
18:43 23.02.2011.

Bravo jenki, konačno se i ti budiš. Opraštam ti sluganstvo iz prošlosti, tjeraj dalje, znači istinu na sunce. Ima jako puno mulja u gradskoj upravi, ali i gradskim poduzećima. Čupavi, njegov sluga Herman i kompanija buju sve poduzeli, bez obzira na cijenu da se održe. Sve kaj znaš ili imaš nosi USKOK-u. pozdrav. Udariti po slugama i kompičima: Patafta, Kezelj, Topolnjak, Ptiček, Bakulić, Kukec, Brumen....nek se puni javna kuća u Miličkoj br.2

IW
iwek
22:24 23.02.2011.

Umjesto uvida \"u ugovore i anekse sklopljene između grada Varaždina i T7 Grupe\" stručnjaci bi trebali provjeriti da li je točna priča kako je MBO postrojenje koje već dvije godine leži na skladištu a namijenjeno je za preradu otpada u Varaždinu. zapravo stara krama kupljena u inozemstvu uz nekoliko novih dijelova kako bi se zamazalo oči i skupo naplatilo od grada Varaždina. Patafta je uspio nametnuti se Čehoku pa stoga nikada se varaždinski poglavari nisu borili za otvaranje Piškornice.