PRIHVAĆENA ŽALBA DORH-A

Vozaču koji je usmrtio Nepalca i pobjegao ipak veća kazna

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Gornja Drenova: Jedna osoba poginula u slijetanju vozila u kanal uz cestu
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Jedna osoba poginula u sudaru tri vozila nedaleko Pazina
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Na vrpoljačkoj cesti došlo do prevrtanja osobnog automobila
03.03.2022.
u 14:40
Županijski sud u Zagrebu je, prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva, osudio okrivljenika na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci
Pogledaj originalni članak

Županijski sud u Zagrebu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je okrivljeni 31-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.

On je 31. srpnja 2021. u Varaždinu izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao državljanin Nepala, a teško je ozlijeđen drugi nepalski državljanin. Nakon nesreće napustio je mjesto događaja bez pružanja pomoći.

Općinski sud osudio ga je na djelomičnu uvjetnu osudu s jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, od čega jednu godinu i pet mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu i pet mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Županijski sud u Zagrebu je, prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva, osudio okrivljenika na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, bez djelomične uvjetne osude, utvrdivši kako prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao utvrđene otegotne okolnosti za okrivljenika.

Djelomična uvjetna osuda nije kazna kojom se može ostvariti svrha kažnjavanja u vidu prevencije prometne delinkvencije, smatra ŽS u Zagrebu.

>> VIDEO Gomile ljudi pokušavaju se ukrcati u bus na ukrajinsko-poljskoj granici: Obitelji se razdvajaju u očajnom pokušaju bijega od rata

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.