afera pravilnik

Vuletić: Vraćam vam državnu nagradu za knjigu na hrvatskom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Vuletić: Vraćam vam državnu nagradu za knjigu na hrvatskom
12.03.2013.
u 19:16
Flego u otvorenom pismu upozorio Maju Vehovec da će je u Saboru pitati i za sadržaj njezinih odluka
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnik Gvozden Flego u otvorenom pismu upozorio je Maju Vehovec, predsjednicu Nacionalnog vijeća za znanost, da je svojim odlukama izazvala nezadovoljstvo mnogih i da će je u Saboru pitati i o sadržaju problematičnih odluka. "Pisalo vam je najmanje 13 dekana i jedan rektor. Odakle vijeću hrabrost da ignorira stavove tih ljudi i institucija", napisao je Flego. Znanstvenik, docent na Zadarskom sveučilištu Nikola Vuletić, pisao je predsjedniku Sabora Josipu Leki i obavijestio ga da mu vraća državnu nagradu za znanost koju mu je Sabor dodijelio 2008. godine. Vuletić je nagradu dobio za knjigu koja bi, naveo je u pismu Leki, po novom bila svrstana u trećerazrednu literaturu.

"Budući da je moja država odlučila više cijeniti literaturu objavljenu na stranom jeziku i strane izdavače, osjećam da njezinu nagradu ne zaslužujem", napisao je Vuletić navodeći da govori i piše engleski, francuski, nizozemski, njemački, španjolski, talijanski i "još neke jezike".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
19:37 12.03.2013.

nikola vuletić.....pisac

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
21:39 12.03.2013.

tamniandjeo3, pa u čemu je problem? Kada je tako strašno sposoban onda neće imati problema u međunarodnim publikacijama objavljivati članke i radove na jednom od tako pola tuceta jezika kojim izvrsno barata.

OB
-obrisani-
19:42 12.03.2013.

hedervary ne diraj mi vuletića...