ŠOKANTNA SNIMKA

VIDEO Britanski zastupnik napao birača nasred ceste, otišao na policiju pa se branio: 'Prijetio mi je'

Reuters/UK Parliament
27.10.2024.
u 18:22

Iako se Amesbury prvo branio kako mu je muškarac bio prijetio, na snimci se vidi kako ga je 55-godišnji Amersbury udario šakom bez bilo kakve fizičke provokacije

Scena napada laburističkog zastupnika na birača, usred noći u mjestu nedaleko od Liverpoola, izazvala je val reakcija diljem Velike Britanije. Daily Mail je došao do snimke nadzornih kamera koje pokazuju što se točno dogodilo ove subote oko 2 ujutro, kada je zastupnik Mike Amesbury nasrnuo na muškarca.

Iako se Amesbury prvo branio kako mu je muškarac bio prijetio, na snimci se vidi kako ga je 55-godišnji Amersbury udario šakom bez bilo kakve fizičke provokacije, a potom ga je nastavio udarati još šest puta dok je ležao na tlu. Također, na snimci se jasno može čuti kako se Amesbury dere i: ''Nećeš mi više nikada prijetiti, zar ne''. 

Laburistički zastupnik je također tu večer otišao i na policiju kako bi prijavio da je bio ''upleten u incident'' nakon što se osjetio ''ugroženim na ulici nakon večernjeg izasla s prijateljima''. Uz to, na cijeloj snimci mogu se vidjeti i svjedoci kako i prije samog napada podižu mobitele kako bi snimili ono što se čini žustrim verbalnim okršajem. 

U jednom trenutku Amesbury je i kratko podigao ruku i uperio je u čovjeka prije nego što ga je par minuta kasnije i udario u čeljust. Čovjek je odmah pao na pod, a Amesbury mu potom dolazi i udara ga dok je na podu. Prolaznici su ubrzo vidjeli što se događa i zaustavili ovaj sukob, a Amesbury je još nekoliko puta ponovio čovjeku da mu ne prijeti, a na koncu i priznao svima tamo da je zastupnik. Idući dan se i oglasio.

POVEZANI ČLANCI:

- Sinoć sam bio uključen u incident koji se dogodio nakon što sam se osjećao ugroženim na ulici nakon večernjeg izlaska s prijateljima. Jutros sam osobno kontaktirao policiju Cheshirea kako bih prijavio što se dogodilo tijekom incidenta. Neću dalje javno komentirati, ali ću, naravno, surađivati u svim istragama ako policija Cheshirea bude to zahtijevala. I dalje sam potpuno predan marljivom radu za ljude Runcorna i Helsbyja i odlučan sam ostati otvoren i pristupačan zastupnik za našu zajednicu - poručio je. 

Inače, Amesbury bio je ranije več ministar u sjeni za rad, mirovine i zapošljavanje do 2020., nakon čega postaje ministrom u sjeni na području stanovanja, zajednice i lokalne uprave. Na koncu se povukao 2022. rekavši da ''ne može doprinijeti ulozi energiju koju ona zahtijeva''. U stranci Laburista je od još od svoje 17. godine.

>> FOTO Nakon sudbonosnog 'da' odjeknule sirene, kolege iznenadile sretni par: 'Učinili smo to u vatrogasnom stilu'

1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije