NAPAO DORH

Vuljanić: Bajić je državni lešinar nad političkim mrtvacima

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Vuljanić: Bajić je državni lešinar nad političkim mrtvacima
17.01.2014.
u 13:53
Vuljanić i članovi Udruge za zaštitu okoliša u Karlovcu su 2008. godine tražili istragu o zakonitosti donošenja Prostornog plana Karlovačke županije
Pogledaj originalni članak

- Državno odvjetništvu, ovakvo kakvo je, sa Mladenom Bajićem na čelu, ne radi na dobrobit građana, oni nisu aparat pravosuđa, već isključivo politike. Odluka po kojoj DORH kaže nisu utvrđeni elementi kaznenog djela u postupku donošenja izmjena Prostornog plana Karlovačke županije iz 2008. godine, iako je PU karlovačka na osam mjesta utvrdila kršenje zakona, dokaz je tome da DORH samovoljno određuje gdje se i kada krši zakon. Ispada da neki neke zakone smiju kršiti, neki sve, a oni koji preživljavaju prodavajući sir pored ceste, moraju poštivati sve zakone. U ovom je slučaju zakon prekršen, je li u pitanju kazneno ili prekršajno, to je druga stvar, ali gospodin Mladen Bajić već desetljećima provodi ovakvu politiku u kojoj oni određuju tko koje zakone smije kršiti. Nad onima koji se ne mogu braniti, nemaju novca ili političke moći i koji su politički mrtvi, radi istragu, on je državni lešinar jer samo nad takvima Bajić pokreće istrage - kazao je Nikola Vuljanić, aktualni EU parlamentarac laburista, na tiskovnoj u Karlovcu. Komentirao je nalaz DORH-a koji je dobio krajem godine.

Naime, on, ali i članovi Udruge za zaštitu okoliša u Karlovcu su 2008. godine tražili istragu o zakonitosti donošenja Prostornog plana Karlovačke županije. Vuljanić je tada bio županijski vijećnik kojemu je sumnjivo bilo to što je dokument koji je županijska Skupština usvojila bio drugačiji od onoga koji je bio na javnoj raspravi.

- Puno je slučajeva koji dokazuju tvrdnju da Bajić istražuje onoga tko je politički mrtav, jer je takvih puno danas u Remetincu. Slučajevi protiv takvih osoba, dok su bili na vlasti, Bajiću su stajali po ladicama. Naime, i naš karlovački slučaj DORH je počeo istraživati pet godina nakon što smo ga prijavili, odnosno nakon jednog novinskog članka gdje su navedene naše sumnje da je Prostorni plan donesen mimo zakonskih propisa i gdje smo prozvali neke djelatnike Županije - dodao je Vuljanić. Tvrdi da je žalosno da takve odluke donosi DORH u zemlji koja je prihvatila EU pravila.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

NV
novo vriijeme
14:18 17.01.2014.

Točno, sve se nešto sudi ovom onom političaru, svaki drugi tuženik zaštićeni svjedok, ali novaca nigdje, niti eurića ili kunića da se nađe od te pljačke i vrati državi. Sve damo ali novce ne damo!

BU
bubimima
14:48 17.01.2014.

Bravo Vuljaniću za izrečenu dijagnozu! Bajić je doista lešinar.

Avatar AWKWARD DOOBIE
AWKWARD DOOBIE
15:11 17.01.2014.

potpuno točan rikaz. bajić je evidentno barem oko te kriminalne hobotnice, ako ne i sama glava !