NAGLASAK

Zaustavite Široki!

17.04.2006.
u 21:45
Pogledaj originalni članak

Ovosezonski pohod nogometaša Širokog Brijega na još jednu titulu nogometnog prvaka BiH ponovo izaziva zavist i negodovanje "športskih" komentatora i analitičara sjeverno od Ivan sedla. "Ovo je krađa", "Prvenstvo je neregularno", "Zahtijevamo istragu", samo su neki od povika i naslova u sarajevskim medijima. Tako je iz sarajevske perspektive i ovo prvenstvo neregularno, jer će titulu prvaka najvjerojatnije odnijeti jedan hercegovački klub.

I Željezničar i košarkaši Bosne osvajali su prvenstva, ali Hercegovina, a niti ostale regije u BiH, nikad nisu dovodili u pitanje njihovu regularnost. Štoviše, čestitalo im se, kako to i priliči. Očigledno je kako se Sarajevo još nije odviklo slike vlastite nadmoći. Ne zamjećuje to samo Hercegovina. Na svojoj koži isto osjećaju i klubovi iz ostalih županija s bošnjačkom većinom.

Točno je da su gotovo sva prvenstva u BiH puna prljavih igara te da se što prije treba obračunati s lopovima kojima je to postao biznis. No, iskorištavajući medije, sarajevski moćnici stvari postavljaju na pogrešan način, čime se sve više pretvaraju u prijeratni Beograd. Umjesto kopiranja položaja Beograda u bivšoj SFRJ i stalnih jadikovki, sarajevskim sportskim moćnicima bilo bi bolje da počnu privlačiti kapital u klubove te da se počnu profesionalnije odnositi prema nogometu.

Da imaju i zrno obraza nakon prošlogodišnje blamaže s UEF-inim licencama dali bi kolektivne ostavke. Ipak, lakše je kritizirati nego nešto konkretno raditi. Zato će i ove godine pokrenuti hajku na sve što ne dolazi iz Sarajeva, a radi opravdanja vlastite nesposobnosti.

Pogledajte na vecernji.hr