IMA I OVOG

Turistkinja zbog kapi vina šibenskog ugostitelja tražila odštetu: 'Strava, najblaže rečeno'

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
02.08.2024.
u 10:48
Šibenski ugostitelj, osvrćući se na svoje 58-godišnje iskustvo u različitim poslovima, naglašava da mu ugostiteljstvo, posebno sezonsko, predstavlja najveći izazov.
Pogledaj originalni članak

Boris Šunjić, šibenski ugostitelj, izrazio je svoje nezadovoljstvo na Facebooku zbog bizarne situacije koja mu se dogodila s norveškom gošćom u jednom od njegovih restorana, piše Šibenski.hr. Šunjić je opisao incident kao kap koja je prelila čašu – doslovno! Naime, jedna gošća iz Osla, Norveška, zahtijevala je da joj nadoknade 35 eura za haljinu koju je navodno oštetila kap crnog vina. "Sigla je danas u lokal (i to taksijem kojeg je sigurno platila 15-ak eura) da joj platimo 35 eura, koliko vrijedi njena uništena haljina. I to tako što je jedna kapljica, nakon što joj je konobar ulio čašu crnog vina, ostala s vanjske strane i kapnula na njenu haljinu", kazao je.

Pritom je tražila nadoknadu iako haljinu nije imala sa sobom u restoranu, već je ostala u hotelu. Ne vjerujući što mu se događa, voditelj lokala postavio joj je dva pitanja: "Kad vam već plaćam 35 eura, mogu li barem vidjeti tu haljinu?"

"Ne, ostala je u hotelu! Tko će mi platiti taksi tamo i natrag?"  odgovorila je. „Je li ovakav zahtjev normalan, odnosno uobičajen u vašoj državi?" bilo je drugo pitanje voditelja. "Pa, baš i nije", rekla je „oštećena” gošća.

Šunjić je konačno isplatio iznos da bi izbjegao moguće negativne recenzije na platformama poput Googlea i Tripadvisora, koje, kako kaže, često služe kao sredstvo pritiska. U svojoj objavi Šunjić, osvrćući se na svoje 58-godišnje iskustvo u različitim poslovima, naglašava da mu ugostiteljstvo, posebno sezonsko, predstavlja najveći izazov.  – Međutim, ružnijeg od masovnog, sezonskog ugostiteljstva još nisam vidio. Strava, najblaže rečeno. No, to je moj izbor, moj problem i nikakav razlog za kuknjavu. Idemo raditi dalje! – zaključio je Šunjić.

VEZANI ČLANCI: 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ZP
Zabranjen pristup
16:02 02.08.2024.

A kako ce izbjeci recenziju ako joj plati? Pa moze mu uzet lovu i pisati opet sto hoce. Ne mogu vjerovati da se ljudi zamaraju recenzijama ako dobro rade

IV
Ico_voljevica
14:06 02.08.2024.

Ja bi joj platil taksi da ode po haljinu

LE
Levanto
12:27 02.08.2024.

Mene interesira je li koke ajmo reć upotrebljiva.