VIŠE OD 150 IZLAGAČA IZ 16 ZEMALJA

Bar u obliku lokomotive i vrata s vulkanskom lavom mame na Ambientu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Bar u obliku lokomotive i vrata s vulkanskom lavom mame na Ambientu
17.10.2024.
u 17:30
– Ono što je jako važno za naš namještaj jest da kada sjednete na njega, prvo kažete "Ti da bu di bu da" – govori bivša pjevačica Colonije. Cijelu priču pokrenuo je Miroslav Levak, naglašava, još 2005. godine proizvodnjom sprava za vježbanje.
Pogledaj originalni članak

Raznolika paleta proizvoda iz svih područja uređenja doma, od namještaja, kuhinja, kupaonica i rasvjete do parketa, dekoracija, prozora i vrata te malih kućanskih aparata predstavlja se na 51. izdanju Ambiente na 9000 kvadrata izložbenog prostora Velesajma. Međunarodna manifestacija traje do nedjelje, a okupila je više od 150 izlagača iz 16 zemalja, predstavnike drvne i industrije namještaja, pružajući uvid u najnovije trendove i tehnologije za opremanje domova i poslovnih prostora.

Namještaj za "Ti da bu di bu da"

Među njima je i Zdravko Sabočec, vlasnik Statoplasta, obiteljske tvrtke koju je pokrenuo prije 34 godine sa suprugom, a s vremenom su im se pridružili i sinovi. – U suradnji s Kristijanom Iličićem i njegovom suprugom Andreom, zaljubljenicima u putovanja i avanturu, razvili smo poseban dizajn vrata. Njihova putovanja, uključujući posjet Gvatemali i uspon na vulkan Acatenango, bili su nam inspiracija – objašnjava. S kojom god pričom da dođete, dodaje, mogu je integrirati u vrata.

– Tako će Andreu i Kristijana njihova vrata uvijek podsjećati na emotivno putovanje i trenutak u kojem su se povezali s prirodom. Kako bismo odali počast Gvatemali, odlučili smo da cijeli rukohvat predstavlja jedan dio pojasa te zemlje. Par nam je ispričao kako su se u ranim jutarnjim satima uspinjali na Acantengo te s njegove visine promatrali erupciju vulkana Fuego, okruženog bijelim oblacima. To nas je inspiriralo da u rukohvat integriramo LED traku s animacijom lave, a mliječno staklo simbolizira oblake – tumači nam Sabočec. U njegovoj obiteljskoj tvrtki, dodaje, sve se radi po željama kupaca, od estetike do razine sigurnosti. – Hoće li to biti samo protuprovalna vrata ili i otporna na metke i blindirana, odlučuju klijenti – naglašava.

POVEZANI ČLANCI:

Predstavlja se na ovogodišnjem sajmu i tvrtka IL LEÓR, koju je pokrenula Indira Levak zajedno sa suprugom Miroslavom i poslovnim partnerom Denijem Oreškim. – Ono što je jako važno za naš namještaj jest da kada sjednete na njega, prvo kažete "Ti da bu di bu da" – govori bivša pjevačica Colonije. Cijelu priču pokrenuo je Miroslav Levak, naglašava, još 2005. godine proizvodnjom sprava za vježbanje.

Zaobljene linije i kontrastni šavovi

– Zatim smo se useljavali u vlastiti dom i ja sam htjela da mi izradi kutnu garnituru za van i dvije fotelje za dnevni boravak. I tako je sve počelo – objašnjava Indira. Zaštitni znak brenda je željezna konstrukcija koju spajaju s drugim materijalima, ovisno o proizvodu, a najtraženiji su stolići za dnevni boravak i tegle za cvijeće. – Prije nego što sam počela raditi u tvrtki, bila sam jedan od prvih kupaca. I kupila upravo teglu za cvijeće – ističe Lea Mijatović.

Nakon 15 godina na Ambienti sudjeluje i Meblo Trade. – Prvi put smo ovdje s brendom KARE, čiji je dizajn i ovaj bar u obliku lokomotive koji svima zapne za oko – kažu. Trenutačno su u trendu, napominju, zaobljene linije i kontrastni šavovi baš kao na dizajnerskoj sofi "Rzav", koju imaju u ponudi. Modularna je i može se proširiti koliko kome treba.

Sajam ove godine prelazi granice tradicije pa se u partnerstvu s galerijom Klovićevi dvori te Etnografskim i Muzejom suvremene umjetnosti dio programa održava u tim ustanovama, a posjetitelji uz kupnju jedinstvene ulaznice po cijeni od sedam eura imaju priliku uživati i u njihovim postavima i u ponudi Ambiente. Prati je i konferencija ArhiBau 2024., koja je posvećena budućnosti stanovanja, a u osmom paviljonu Velesajma također je postavljena izložba "100 slikara 21. stoljeća".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.