ZVUČI DOBRO, ALI...

Biste li vi pristali? Na interentu osvanuo oglas za najam stana u Zagrebu, uvjeti su suludi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Novim porezom na nekretnine bit će obuhvaćene kuće i stanovi za iznajmljivanje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Novim porezom na nekretnine bit će obuhvaćene kuće i stanovi za iznajmljivanje
02.10.2024.
u 14:24
Ima podno grijanje, klimu te dodatnu električnu grijalicu, ali stanarima se, među ostalim, nameću razna ograničenja oko prehrane
Pogledaj originalni članak

Stanarina je 500 eura, plus režije, a stan je veličine 48 kvadrata te komforno i moderno opremljen. U određenim slučajevima platili biste morali samo 350 eura, ali mnogima se ta 'caka' ipak čini neprihvatljivom. Da ne spominjemo još i prehrambene restrikcije...

Jedan je oglas za stan u Prečkom osvanuo na Facebook grupi za iznajmljivanje i potragu za cimerima, a ispočetka se činilo kao normalan oglas sa stanarinom koja je, za zagrebačke standarde, regularna. Stan je na osmom katu s pogledom na Zagreb, a lokacija je izvanredna, stoji u oglasu. 

– Stan se sastoji od spavaće sobe, prozračnog i svijetlog dnevnog boravka, kuhinje s blagovaonicom te kupaonice opremljene tušom. Nedavno je potpuno renoviran i opremljen novim namještajem. Ima podno grijanje, klimu te dodatnu električnu grijalicu – piše u oglasu. 

storyeditor/2024-09-09/1f8820649230b223e028.jpeg
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Davora Bernardića
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije Davora Bernardića
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Gradonačelnik sa suradnicima predstavio "Smjernice zelene gradnje - primjer DV Podbrežje"

I dok su neki vjerojatno već posegnuli za mišem i krenuli kontaktirati vlasnicu, oni koji su nastavili čitati vjerojatno su se smjesta predomislili. Jer, postoje i dodatni uvjeti za stan: Osim toga što je nepušačka zona, što je razumljivo, traži se i da se u njemu ne smije pripremati ni konzumirati meso, riba, kao ni jela s lukom i češnjakom.

No, to nije sve. "Zbog mojih poslovnih obaveza, stan bih koristila otprilike jednom u tri mjeseca na tri do pet dana. Za taj mjesec, najamnina bi bila unajmljena za 150 eura", piše u oglasu.  Koliko se ljudi na kraju javilo nije, naravno, poznato, no za pretpostaviti je da ne postoji mnogo budućih stanara koji bi pristali na ovakve uvjete. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MT
makan tahi
17:45 02.10.2024.

neka gazdarica dođe u moj stan za 150€ za 3 dana, imam jedan krevet u drugoj sobi

ŠS
Štap sa glavom
15:03 02.10.2024.

A gdje bi bili najmoprimci tih 3 do 5 dana?