YUMI BRUNCH

FOTO Posjetili smo najnoviji hit u Zagrebu. 'Ideja nam je lako pala na pamet, ali jedna stvar nam je bila najveći problem'

Foto: Andrea Andelfinger/Privatna arhiva
Foto: Andrea Andelfinger
Foto: Andrea Andelfinger
Foto: Andrea Andelfinger
Foto: Andrea Andelfinger
Foto: Andrea Andelfinger
Foto: Andrea Andelfinger
Foto: Andrea Andelfinger
Foto: Andrea Andelfinger
Foto: Andrea Andelfinger
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
07.07.2024.
u 16:18
Iza projekta stoji mladi par Petra i Tin koji su ovu priču ponudili u zagrebačkom Španskom, u ulici Vlade Gotovca 7. S njima je dakako bila i glavna šefica, njihova malena kćer Rina, koja nas je dočekala najtoplijim osmijehom od svih
Pogledaj originalni članak

Što može donijeti kreativan mladi par s dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, 'crtom' za poduzetništvo i dobrim ukusom u hranu i interijer? Ono što Zagrepčani nikada neće odbiti - odličan brunch bar. Ovdje govorimo o novootvorenom Yumi brunch baru, prvom takvom na zapadu grada, koji nudi za svakoga baš ponešto. Ubrzo nakon otvaranja smo ih i posjetili, ponukani ponudom jela i pića koji zvuče, a kasnije smo se i uvjerili  da i jesu, odlični.

Tamo nas je ugostio mladi par Petra i Tin koji stoje iza ovog projekta, a koji su odlučili ponuditi ovu priču u zagrebačkom Španskom, u ulici Vlade Gotovca 7. S njima je dakako bila i glavna šefica, njihova malena kćer Rina, koja nas je dočekala najtoplijim osmijehom od svih. 

Yumi brunch svoj meni je koncipirao u tri dijela - brunch, ručak i deserti. Meni je doista spoj modernog, domaćeg i svježeg. Od Sunny Ham doručka, veganskog Avokado Pinka, pa do cezar salate, bao bunsa i vafla s raznim okusima. Ono što nas je posebno oduševilo bile su preporuke koje idu uz jela - dok ćete uz doručak imati priliku isprobati genijalne Mimose, uz ručak vam se nude i Aperol i Hugo Spritz. 

- Ideja nam je jako lako pala na pamet, s obzirom da smo oboje u ugostiteljstvu godinama, ali nam je najveći problem bilo naći dobar prostor. Bilo nam je važno da bude okružen ljudima na dobroj lokaciji, a ovdje je velik protok ljudi. Tu je i besplatan parking, što je jako važno. Oko pola godine smo tražili i istraživali lokale, a s ovim prostorom smo odmah kliknuli - govori nam Petra, a kako i ne bi - bar ima oko 30 sjedećih mjesta, a tu je i prekrasna galerija s koje se proteže pogled na kvart. Par je puno truda uložio i u preuređenje, a sve kako bi iz Yumija izvukli maksimum. 

Foto: Andrea Andelfinger

Tin kao glavni kuhar restorana donio nam je same specijalitete - Sunny Ham (kruh s bučinim sjemenkama, dimljenom šunkom, jajima, Holandez umakom, vlascem i salatom), veganski Avokado Pink (kruh sa sjemenkama, domaćim avokado guacamoleom i domaćim hummusom od cikle!), a htjeli smo probati i bubble waffle s voćem, uz koje dolaze sladoled od vanilije, svježe voće, preljev od jagoda i pahulje od kokosa. Kako ova šarena rapsodija izgleda, takvog je bila i okusa - da se poželiš brzo vratiti. Dovoljno začinjeno, hrskavo i svježe, odličan početak našeg jutra. 

- Tin je smislio meni, a pomogla mu je bivša šefica poznatog restorana Pizza & Food Laba Papavero, Ana Uremović Longobardi, te joj se ovim putem želimo zahvaliti jer nam je svojim savjetima puno pomogla. Pazili smo da svakom jelu damo poseban štih. Tin je ugostitelj devet godina, radi od 17. godine, skupio je znanje i zato je to htio prezentirati u svom restoranu - govori  Petra. Najprodavaniji bi bio i ovaj već opjevani Sunny Ham, a od ručkova ide baš sve, kaže nam Petra, dok su gosti oduševljeni vaflima koji osim voća idu u još dva okusa - Snicker i Oreo. 

- Svakako planiramo dodati koje jelo ili neke stvari promijeniti, ali smo zadovoljni menijem. Htjeli smo imati za svakog ponešto - imamo i veganska jela, brunch, ručak... Bubble vafle primjerice ne nudi puno restorana tako da smo odmah znali da ćemo to ponuditi gostima kao desert - govori nam.

- Jako smo zadovoljni, s barom smo postigli točno ono što smo htjeli. Htjeli smo stvoriti ugodan prostor za druženje i poslovne sastanke uz lagani doručak ili ručak. Uz to, htjeli bismo gostima pozitivom i dobrom hranom uljepšati dan, da se osjećaju kao da su kod kuće s društvom, ali da ipak imaju vrhunsku uslugu. Pozitivna atmosfera, ugodan ambijent, svježe namirnice, dobra hrana i nasmiješeno osoblje su ključni za naš rad - odlučno će Petra. 

POVEZANI ČLANCI:

No, osim dugogodišnjeg iskustva, veliki Petrin adut je i završeni studij na Fakultetu političkih znanosti, tako da je par znao koliko je bilo važno promovirati ovu priču u počecima. Važan faktor je i dostava, kojeg bar nudi od samog početka na više platformi. 

- Ako netko nema vremena sjesti, uz nas svejedno neće ostati gladan! - poručuje ovaj hrabar i poduzetan par. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar rubinet
rubinet
22:00 09.07.2024.

Janica,Janica ,dojdi sim... Spravlen ti je jami branč! Domači.

Avatar rubinet
rubinet
21:46 09.07.2024.

Kaj je to Yumi brunch? Jel' nešto na kajkavskom? Da nije iz Ludbrega?

NO
nogomet90tih
21:52 07.07.2024.

Kao i svi koji su 'hit', znači zatvaraju za godinu dana.