POLA STOLJEĆA NAKON MATURE

Generacija 1974.: 'Neke sam jedva prepoznala, još se nisam oporavila od zabave'

Foto: Robert Anić / PIXSELL
Zagreb: Pedeset godina od mature učenica Škole za medicinske sestre Vrapče
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
10.06.2024.
u 15:00
– Pjevale smo stare pjesme poput ‘Moja mala iz 3. b’. Ja sam bila u b razredu – objašnjava Marija koja je kolege skupila tako što je otvorila grupu na WhatsAppu. Slavili su u jednom restoranu, a na proslavu je stigla i profesorica Sofija Vidović koja danas ima 87 godina.
Pogledaj originalni članak

Još se nisam oporavila od subote - tim riječima Marija Pranjić Anušić započinje razgovor o zabavi koju je prošlog vikenda organizirala u povodu 50. godišnjice mature. Nekadašnje učenice i jedan učenik Škole za medicinske sestre Vrapče, maturirali su 1974. godine, u generaciji ih je bilo oko 50, a u subotu ih se uspjelo skupiti 26 - po 13 iz svakog razreda.

– Neke nisam vidjela gotovo 50 godina, jedva smo se nekako prepoznale po djevojačkim prezimenima – objašnjava nam organizatorica proslave i dodaje da im je bilo malo vremena za sve do tada neispričane priče, ali i za uspomene koje je trebalo prizvati u sjećanje.

POVEZANI ČLANCI:

Pjevale smo stare pjesme poput ‘Moja mala iz 3. b’. Ja sam bila u b razredu – objašnjava Marija koja je kolege skupila tako što je otvorila grupu na WhatsAppu. Slavili su u jednom restoranu, a na proslavu je stigla i profesorica Sofija Vidović koja danas ima 87 godina.

– Rekla nam je ‘cure vi ste mene pomladile’ – prepričava Marija i dodaje kako su se prisjetile norijade za koju su šivale opravu kakvu je nosila prva medicinska sestra Florence Nightingale - duge crne haljine sa sitnim bijelim točkicama i crvenim cvijetom na prsima. Oko struka su imale pregače, a na glavi bijele kape.

– Bile smo posebne – zaključuje Marija.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.