novi incident

Ima li kraja napadima pasa u Zagrebu? Čitateljica: 'Natučena sam i prestravljena'

Foto: Thinkstock
Ima li kraja napadima pasa u Zagrebu? Čitateljica: 'Natučena sam i prestravljena'
22.11.2023.
u 14:15
Kazne za prekršaje, među kojima su i šetnja pasa ondje gdje je to zabranjeno te bez pribora za čišćenje izmeta kreću se od 80 do 266 eura za fizičke i od 266 do 1333 eura za pravne osobe
Pogledaj originalni članak

Napadi pasa u Zagrebu u posljednje su vrijeme sve češći, barem ako je vjerovati broju priča kojih na tjednoj bazi zna biti i po nekoliko. Nažalost, danas smo doznali za još jedan slučaj o kojem nas je izvijestila naša čitateljica. 

Prepričala nam je kako je prošli tjedan imala neugodan susret s pit bullom koji ju je napao dok se rolala na Jarunu. Pas ju je srušio na pod, a iako incident nije završio kobno, govori nam kako ovakvih situacija ima sve više i više. 

-Srećom, pas me nije uspio izgristi, ali sam srušena i natučena. Pretrpljeni strah ne trebam niti spominjati, a situacija je učestala; Vlasnici pse puštaju na stazu za pješake i rolere bez brnjice i povodca. Čak im niti sa psom nije mjesto na stazi jer često psa puste pa pas razvuče lajnu preko cijele staze dijagonalno, a vlasnik ga ne može u trenutku privući k sebi- objašnjava nam prestravljena čitateljica. 

>>VEZANI ČLANCI: 

Dodaje i kako zbog neodgovornih vlasnika ne želi mijenjati svoju rutinu rekreacije na Jarunu, unatoč činjenici da bi idući put mogla biti izgrizena ili u najmanju ruku bačena i teško ozlijeđena od pada. Rješenje je, dodaje, uvesti jače kontrole i kazne za one koji svojim nemarom ugrožavaju sigurnost korisnika staze za pješake i rolere.

A iako u prosjeku svaka tri mjeseca mediji izvještavaju o napadima opasnih pasa koji nisu na povodcu na djecu i prolaznike, u Zagrebu je do kraja rujna 2023. vlasnicima kod kojih su uočene nepravilnosti, odnosno nisu se držali odredaba Odluke o držanju kućnih ljubimaca koje uključuju i zabranu šetnje bez povodca osim na mjestima gdje je to dopušteno, izrečeno tek 85 prekršajnih sankcija. 

Kazne za prekršaje, među kojima su i šetnja pasa ondje gdje je to zabranjeno te bez pribora za čišćenje izmeta kreću se od 80 do 266 eura za fizičke i od 266 do 1333 eura za pravne osobe. Za provođenje odluke zaduženi su komunalni redari kojih, neslužbeno doznajemo, ima premalo pa ne mogu kvalitetno nadzirati sve prekršaje u njihovoj nadležnosti.

>>VIDEO: Zagreb: Konferencija uoči otvorenja izložbe seciranih ljudskih tijela Body Worlds Vital

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

BR
brokenbrain
19:03 22.11.2023.

stresno je to...stresna je bila i pirotehnika pa je zabranjena. Zabranimo i pse onda. Vlasnici ovih govana su se jako bunili na petarde i rakete a pogotovo ona udruženja živina. Sada šute.

Avatar Zavratnica
Zavratnica
17:23 22.11.2023.

Senfovi redari kontroliraju biootpad, neodgovorni vlasnici pasa koji grizu ljude nisu prioritet.

PO
Poletarac101
15:39 22.11.2023.

Stvarno se pitam ali stvarno kaj si misle ti vlasnici pasa?Nema dosta primjera da se psi ne mogu kontrolirati ,čak kad hodaš po ulici vlasnik psa čeka da ja(to ne radim iz principa ) promjenim stranu da pas može proć a njemu ni ne pada na pamet tak nekaj.Kazne ok ali nema ih tko sprovest