OKUPLJANJE OD 11 SATI

U subotu svratite do Volavja i doznajte koji se sve samonikli plodovi kriju u našim šumama

Gljive u šumama Gorskog kotara
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
17.10.2024.
u 18:00

Vrsna poznavateljica gljiva i predsjednica Gljivarskog društva "Kamilo Blagaić", Vesna Dujlović okupljene će upoznati s različitim vrstama bilja i gljiva, dok će zaljubljenik u hranu i prirodu, chef restorana "Pithos", Martin Reljanović ubrane plodove pripremiti za degustaciju i objasniti kako da ih uvrstite u prehranu

Što se sve od samoniklih plodova u jesen može pronaći u hrvatskim šumama, doznajte u subotu u Volavju kod Jastrebarskog. Vrsna poznavateljica gljiva i predsjednica Gljivarskog društva "Kamilo Blagaić", Vesna Dujlović okupljene će upoznati s različitim vrstama bilja i gljiva, dok će zaljubljenik u hranu i prirodu, chef restorana "Pithos", Martin Reljanović ubrane plodove pripremiti za degustaciju i objasniti kako da ih uvrstite u prehranu. Okupljanje u Volavju počinje u 11 sati, cijena za odrasle je 25 eura, dok je za djecu do 12 godina sudjelovanje besplatno, a prijaviti se možete ovdje. Nakon šetnje šumom i skupljanja plodova uslijedit će druženje uz gljivarski kotlić i druge delicije.

Martin Reljanović je morski biolog, inženjer ribarstva i lovstva, muzički producent i samouki kuhar, koji uspješno spaja svoje strasti prema hrani, prirodi i glazbi. Suvlasnik je i chef zagrebačkog restorana "Pithos", a kao entuzijast za samoniklo bilje, obožava učiti o biljkama i gledati kako ih uključiti u svoje kreacije. Njegova filozofija kuhanja temelji se na harmoniji između trenutnog inspirativnog trenutka, potreba onih za koje kuha i dostupnosti sastojaka, stvarajući time jedinstvene i osobne kulinarske kreacije. Njegov pristup hrani odražava spoj stručnosti i kreativnosti, ali s naglaskom na pragmatičnost i praktičnost. Martin osim u svom restoranu svakodnevno inspirira ljude svojim video receptima, organizira kulinarske radionice, teambuildinge i privatne događaje. Martinova misija je educirati ljude o važnosti uzimanja prehrane u svoje ruke, promičući ideju da su hrana, priroda i umjetnost neraskidivo povezani i da zajedno čine esenciju života.

VEZANI ČLANCI: 

Vesna Dujlović je determinatorica gljiva i predsjednica GD "Kamilo Blagaić". Odrasla je u prirodnom okruženju gdje je znanje o samoniklom bilju bilo opće poznato, pa je tako prirodnim putem postala stručnjak za samoniklo bilje. Njezina ljubav prema prirodi prožima sve aspekte njenog života, bilo da istražuje netaknute šume, osmatra divlje cvjetove ili proučava raznolikost vegetacije na planinama. Osim što je stručnjakinja u prirodi, Vesna je i strastvena zaljubljenica u kuhanje. Svoju ljubav prema prirodi prenosi i na kuhinju, gdje koristi svoje znanje o samoniklim biljkama i gljivama kako bi stvorila ukusna jela koja su istovremeno i nutritivno bogata i izuzetno ukusna. Njezina kuharska maštovitost često je inspirirana prirodom, koristeći svježe sastojke koje sama prikupi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije