UPISI DANAS I SUTRA

Kazalište Škrabe prima nove članove: 'Ovdje se osjećam kao dio obitelji gdje svatko ima priliku zablistati na svoj način'

Foto: Kazalište Škrabe
Foto: Kazalište Škrabe
Foto: Kazalište Škrabe
Foto: Kazalište Škrabe
Foto: Kazalište Škrabe
Foto: Kazalište Škrabe
Foto: Kazalište Škrabe
Kazalište Škrabe prima nove članove: 'Ovdje se osjećam kao dio obitelji gdje svatko ima priliku zablistati na svoj način'
18.09.2024.
u 10:20
Satovi glume i probe Kazališta Škrabe u novoj sezoni 2024/2025. će se, u dogovoru s Centrom za kulturu Jastrebarsko, održavati u kazališnoj dvorani srijedom i četvrtkom u više termina
Pogledaj originalni članak

Kazalište Škrabe i Kreativni studio Zvrk pozivaju djecu i mlade od 5 do 20 godina da postanu članovi velike obitelji Kazališta Škrabe! I da se pridruže veseloj ekipi predstava "101 dalmatiner", "Knjiga o džungli", "Mary Poppins", "Oko jedne hiže", "Špeksir", "Zemlja Čudesa" i "Robin Hood"

Satovi glume i probe Kazališta Škrabe u novoj sezoni 2024/2025. će se, u dogovoru s Centrom za kulturu Jastrebarsko, održavati u kazališnoj dvorani srijedom i četvrtkom u više termina, a sve informacije o radu Kazališta moći će se saznati na upisima koji se održavaju danas i sutra u 19 sati i 30 minuta u Domz kulture Jastrebarsko.

Nino Škrabe, umjetnički voditelj Kazališta Škrabe, već 56 godina kroz rad u svom rodnom gradu Jastrebarskom promiče kulturu i kazališnu umjetnost jaskanskim krajem, županijom, državom, ali i u inozemstvu. Kroz njegovo Kazalište do sada je prošlo više od tri tisuće članova. Njegove predstave s velikim su uspjehom igrane u Jastrebarskom, na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u inozemstvu.

Posljednja predstava Kazališta Škrabe, "Robin Hood", premijerno je izvedena u studenom 2023, a do sada ju je vidjelo više od 1500 gledatelja! Na početku nove sezone kreću pripreme za veliku spektakularnu predstavu "Skriveno blago podgorskog dvorca" prema najnovijem tekstu Nine Škrabea. U predstavi će nastupiti najveće zvijezde sadašnjeg ansambla Kazališta Škrabe te nove glumice i glumci koji će u njoj napraviti svoje prve kazališne korake.

– Ako želite glumiti, pjevati, plesati i upoznati kazališni svijet i s druge strane zastora, ako želite naučiti pravilno govoriti, steći sigurnost i pobijediti strah od javnih nastupa, ako želite naučiti kako nastaje kazališna predstava (sve o glumi, scenografiji, kostimografiji, šminki, režiji, koreografiji bitaka i plesova, rasvjeti i tonu), ako se želite dobro zabaviti i steći nove prijatelje – dođite i pridružite nam se – poručuju iz Kazališta.

"Kazalište može biti samo dio našeg života, ali može i ispuniti ostatak. Vrsta je škole - uči te o umjetnosti, kreativi, slobodi izražavanja. Neodređeno je i baš je zato uzbudljivo pronalaziti što ono tebi predstavlja", kazala je Hena, mala glumica Kazališta.  "Kad uđeš u taj svijet i staneš na te "daske koje život znače", vjeruj mi, više ga nikada ne poželiš napustiti", rekla je Maja."Izađi pred pozornicu i zaviri u svijet mašte i kreacije, budi dio tog svijeta i pokaži ga drugima!", dodaje Filip.

VEZANI ČLANCI:

 "Dragi prijatelju, ljubitelju kazališta, postoji jedno mjesto skriveno od užurbane svakodnevice, gdje svjetla pozornice čekaju baš tebe. Tu, na daskama koje život znače, zajedno gradimo svjetove koje obogaćuju sve nas. Pozornica te zove - dođi! Pronađi svoje mjesto među nama! S nestrpljenjem te iščekuje vesela ekipa Kazališta Škrabe!", rekla je Jana.

"Kazalište Škrabe je stvarno super jer se tamo uvijek osjećam kao dio velike obitelji. Svi smo prijatelji, stalno se zezamo i učimo nove stvari. Predstave su zabavne i drugačije, a gluma mi pomaže da izrazim svoje osjećaje i budem hrabriji. Osim toga, uvijek je ludo zabavno na probama, a kad dođe vrijeme za nastup, osjećaj na pozornici je neprocjenjiv!" – Lukas

 "U našem kazalištu uživam jer se svi zajedno družimo, glumimo, pjevamo i plešemo, a atmosfera je uvijek vesela i puna kreativnosti. Ovdje se osjećam kao dio velike obitelji gdje svatko ima priliku zablistati na svoj način" rekla je Gabriela.  "Kazalište je moj drugi dom, upoznala sam puno novih prijatelja. Volim kad se družimo, smijemo, plešemo, učimo nove uloge, zabavljamo... Svaka proba je novi izazov!", govori pak Ana.

Nakon što je u proteklih 13 godina izvela 13 hit-predstava te pripremila brojne druge uspješne programe (kazališne balove pod maskama, božićne programe, ivanjske kazališne večeri…) uigrana ekipa kazališnih stručnjaka kreće s novom kazališnom sezonom. Voditeljica Kazališta je Klementina Škrabe, a za novu sezonu planiraju se brojni projekti i nastupi, novi programi, sudjelovanje na važnim događanjima u Jastrebarskom, Zagrebačkoj županiji i Zagrebu, snimanje online nastupa te priprema i premijere novih predstava,

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.