SUTRA NA KATOLIČKOM SVEUČILIŠTU

Zagrebačke časne sestre grade prihvatilište za bolesnike, no trebaju pomoć: Dođite na humanitarni koncert

časna sestra
Thinkstock
17.09.2024.
u 13:00

Na toj folklornoj manifestaciji nastupat će:  FIS  Remete, HSPD Sljeme - Šestine, KUD Preporod - Dugo Selo, Tamburaški sastav Zlatni zvuci, Klapa Leggero i Povijesna postrojba Kravat pukovnija, a kupovinom ulaznice koja košta 20 eura možete im pomoći u realizaciji ovog projekta

Milosrdne sestre sv. Križa pokrenule se hvalevrijednu inicijativu. Ove časne sestre odlučile su izgraditi prihvatilište za bolesnike koji dolaze na liječenje u Zagreb. Kako bi realizirale taj velik i skup pothvat, sutra organiziraju i humanitarni koncert na Katoličkom sveučilištu. Na toj folklornoj manifestaciji nastupat će:  FIS  Remete, HSPD Sljeme - Šestine, KUD Preporod - Dugo Selo, Tamburaški sastav Zlatni zvuci, Klapa Leggero i Povijesna postrojba Kravat pukovnija, a kupovinom ulaznice koja košta 20 eura možete im pomoći u realizaciji ovog projekta. 

Samostan na Vrhovcu smješten je u blizini triju bolnica i Klinike za tumore. Srušena je stara zgrada na zemlji u vlasništvu samostana, pa sad donacijama žele podignuti novi dom za sve koji dolaze u Zagreb na preglede, kemoterapije i zračenja. Sestre iz ovog reda aktivne su i na društvenim mrežama pa tako snimaju i videe u kojima sviraju bećarce, pokazuju svoju svakodnevicu, ali i šaljive."Mi smo redovnice, naravno da nismo Batmani"; "Mi smo redovnice, naravno da imamo zaručnika - Krista!", kažu na Instagramu.

Da sestre u svojoj misiji ne bi bile same, možete se uključiti i pomoći, preko internetske stranice Milosrdnih sestara ili njihovih profila - na društvenim mrežama.

VEZANI ČLANCI:
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije