dobre vijesti

Konačno stiže pravo proljeće? Evo što kaže prognoza DHMZ-a za sljedećih 7 dana u metropoli

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Građani uživali na suncu na Tomislavcu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Građani na Uskrs u šetnji Bundekom
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Građani na Uskrs u šetnji Bundekom
17.04.2023.
u 07:00
Ipak, prema trenutnim meteo modelima jutra će ostati nešto svježija do petka do kada će i vjetar sjevernih smjerova snižavati osjet topline.
Pogledaj originalni članak

Iako se ovih dana na limene ljubimce sve više vraćaju ljetne gume, brojni građani na prognozu gledaju s nevjericom. Kaputi, kape i rukavice umjesto u ormaru u redovnom su pogonu jer su i proteklog vikenda na Sljemenu čak zalepršale i snježne pahulje, iako je za točno dva tjedna Praznik rada, 1. svibnja.

Mnogi zato s nestrpljenjem iščekuju toplije vrijeme. Dobra vijest je da, čini se prema modelima DHMZ-a, vrijeme bi trebalo biti sve stabilnije, a postepeno i toplije. No krenimo redom.

Najprije danas. Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Malo kiše u noći i ujutro, a od sredine dana mogući su lokalni pljuskovi. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare i jak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 9, a najviša dnevna oko 16 °C.

Foto: DHMZ

Sutra, slično. Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, mjestimice i jak sjeveroistočni vjetar. Minimalna temperatura zraka oko 10, a maksimalna oko 17 °C.

U nastavku tjedna, pak, uz više sunca i dnevne temperature će rasti pa bi se za vikend temperatura mogla popeti i do 20 stupnjeva. Ipak, prema trenutnim meteo modelima jutra će ostati nešto svježija do petka do kada će i vjetar sjevernih smjerova snižavati osjet topline.

>> VIDEO: Pogledajte snimku sudara na A3: Vozač se zaletio u kolonu

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:43 17.04.2023.

Nigdje ne vidim rečenicu da je travanj hladniji od prosjeka i koliko? U suprotnom bi svaki dan "vrištali" o iznadprosječnoj toplini.