BURGER FESTIVAL

Mnoštvo kombinacija, težak izbor: Burger uz šmek smokava ili šiš-verzija od jelenova mesa

Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Sandro Sklepić
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zagreb: Burger festival otvoren na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zagreb: Burger festival otvoren na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zagreb: Burger festival otvoren na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zagreb: Burger festival otvoren na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zagreb: Burger festival otvoren na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zagreb: Burger festival otvoren na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zagreb: Burger festival otvoren na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
Zagreb: Burger festival otvoren na Trgu dr. Franje Tuđmana
12.10.2024.
u 10:35
Na Tuđmanovu trgu do 20. listopada kušati možete i "Pobunu u kokošinjcu", spoj junetine i umaka od kikirikija te varijantu od kozica koja stiže s kozjim sirom i celerom
Pogledaj originalni članak

"Blue cheese" s dodatkom chutneya od smokve, smash varijanta s jelenovim mesom te nagrađivana "Crispy kapula" s potpisom Ivana Pažanina, samo su neki od aduta ovogodišnjeg Burger festivala, koji sve do 20. listopada traje na Tuđmanovu trgu. Kreativne kombinacije nude se u 13 kućica, a uz doajene popularnoga festivala, predstavlja se i nekoliko debitanata.

"Cheesy special" s juga

Zagrebačka publika tako premijerno može guštati u specijalitetima prvog sto posto hrvatskog brenda posvećenog mesu divljači, budući da je stigao i čazmanski Grof Lovski na čelu s Markom Lušićem. Poslužuju četiri verzije burgera, među kojima je i "Lovski burger" s mesom divlje svinje i dodatkom sira, karameliziranog luka, pancete i rikole, a cijena mu je 9,80 eura. Za euro manje počastiti se možete, primjerice, "Šiš-burgerom".

VEZANI ČLANCI: 

– Odlučili smo poigrati se s našim ćevapom koji radimo od mesa jelena, junetine i domaće svinje. Na grillu ga malo pritisnemo kako bismo dobili četvrtasti oblik, stavljamo ga u lepinju koju prethodno malo zapečemo kako bi postala hrskava, a zatim je premažemo kajmakom. Vrlo jednostavan recept od samo tri sastojka, a naglasak je na mesu – ističe Lušić.

Prvi se put na festivalu predstavlja i Bold Burger, koji je osnovala ekipa koja stoji iza Regular bara na Britancu, a sočne delicije priprema u "single" i "double" varijanti. Uz klasični cheeseburger koji stoji 8,60, odnosno 10,60 eura, u ponudi je i verzija s dimljenim brisketom, a "Nima tice do prasice", odnosno sporo pečena vratina u sourdough focaccii s romesco i umakom od senfa i meda, adut je kućice Oui Chef on Wheels. Priprema se prema recepturi chefa Vedrana Stojanca, a platit ćete ga 8,50 eura. Za 50 centi manje uživati možete i u "Pobuni u kokošinjcu", pilećem fileu s dodatkom umaka aurora.

VEZANI ČLANCI: 

"Cheesy special", burger koji je oduševio posjetitelje lanjskog izdanja festivala u Beogradu, odlikuje se sočnom junećom pljeskavicom u krumpirovu pecivu, a u ponudi je dubrovačkoga Gulosa. Cijena mu je devet eura, a za 50 centi manje klasičari mogu guštati u njihovoj "Old school" varijanti. Ekipa iz zadarskoga Picnica preporučit će vam pak novitet kućice, burger "Blue cheese", koji stoji 9,50 eura i kombinacija je juneće pljeskavice i chutneya od smokve, ali i gorgonzole, jabuke, pancete i umaka Dijon aioli. Euro više platit ćete burger od kozica koji stiže s kozjim sirom i stabljikama celera, a egzotični "Pad Thai Beef" s umakom od kikirikija i salatom s mangom i papajom nudi se za 9,90 eura. Priprema se u kućici Thai Thai Streetfood, gdje se možete zasladiti i mangom s ljepljivom rižom i kokosovim mlijekom.

Vratila se i "Crispy kapula"

"Crispy kapulu" od junetine iz lokalnog uzgoja, uz dodatak džema od luka, Jalapeño papričica i pancete, pronaći ćete u kućici Chef's Burger by Ivan Pažanin. Cijena mu je devet eura, a za 50 centi manje uživat ćete u okusu "Bacon cheese smasha", koji prema receptu Mate Jankovića priprema ekipa iz Instituta za burgere. Osvježenje možete potražiti uz koktele koji se nude i u bezalkoholnim verzijama, a za podizanje atmosfere zadužen je DJ Ozren Kanceljak. Nastupit će i Kuzma i Shaka Zulu te grupa Connect, a u utorak je na repertoaru Food kviz koji će voditi Domagoj Jakopović Ribafish. Manifestaciju možete posjetiti svakog dana od 12 sati do ponoći.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.