"Za spas Cibone"

"Mozaikom spasa" žele pomoći Ciboni

Foto: Petar Glebov/Pixsell
cibona (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
cibona (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
cibona (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Za spas Cibone (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Za spas Cibone (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Za spas Cibone (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Za spas Cibone (1)
30.11.2010.
u 08:37
Desetak aktivista oko 7 sati okupilo se ispred Gradske skupštine kako bi dolazećim zastupnicima uručili nacrte projekta i bedževe
Pogledaj originalni članak

Već oko sedam sati ujutro ispred zagrebačke skupštine okupili su se združeni mladi ljudi u inicijativi "Za spas Cibone". Gradskim zastupnicima dijelili su najnoviji prijedlog za spas kluba.

– Riječ je o golemom zidu koji će biti podijeljen na male kocke, na njih šest milijuna, kojima bi se moglo zaraditi oko 60 milijuna kuna – objasnio je Rene Gami i dodao da će projekt biti na međunarodnoj razini.

Zarada od 60 milijuna

Riječ je o 200 metara dugom i tri metara visokom zidu u Ulici Florijana Andrašeca, nadomak Cibonina tornja. Za 200 kuna svaki bi građanin mogao postati vlasnik 20 četvornih centimetara "mozaika spasa", a na sredini zida bio bi ovjekovječen lik Dražena Petrovića.

– Prije 15 dana razgovarao sam s gradonačelnikom i rekao kako svi očekujemo da se klub spasi – bila je reakcija Borisa Šprema, predsjednik Skupštine.

Redom visokoobrazovanom vodstvu građanske inicijative jedini je cilj spasiti klub od kolapsa.

– Fan shop Cibone prošle je godine imao prihod od samo 2800 kuna. To je sramota – očajan je bio Borna Janeš, jedan od okupljenih u Ćirilometodskoj ulici.

Akcijaši su inzistirali na apolitičnosti koja se očitovala i u "modnim detaljima" – bedževima koji su podijeljeni zastupnicima s porukom: "Naša stranka je Cibona".

Jedna je aktivistica prije sjednice pitala Bandića:

– Prihvaćate li naš projekt?

– Bolje vam je da vi prihvatite moj – odgovorio je.

Tijekom aktualnog sata hadezeovka Margareta Mađerić pitala je gradonačelnika želi li se uistinu domoći Ciboninih poslovnih prostora i zašto ne želi pomoći klubu kad je najveći dug napravio upravo čovjek kojeg je on postavio (Jelušić).

U Ciboni lisice i kokoši

Bandić je još jednom ponovio da klub neće dobiti ni lipu sve dok ne odu aktualni čelnici:

– Ne možete dati lisici da čuva kokoši. Ja ih više neću primati u svoj ured. I to je način pomoći klubu. No, svi koji se kunu u Cibonu imat će na sljedećoj sjednici ove Skupštine priliku dignuti ruku za nju. Za gradsko preuzimanje dugova i poslovnih prostora.

Bandić je ponovio i da je Cibona dužna 120 milijuna kuna, što može utvrditi jedino nova revizija. To da je u posljednjih pet godina Cibona dobivala više od Dinama morat će potkrijepiti brojkama, inače će to ostati samo još jedna njegova bomba.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
10:58 30.11.2010.

Nemreš vjerovati da jedan SDP može uništiti Cibonu. Od kada je onaj Jelušić i SDP ekipa ušla u Cibonu sve su uništili. Tamo ima posla preko glave za državne institucije.

CR
Crvenokosi
11:21 30.11.2010.

Kada Uskok istrazi Cibonu i podnese krivicne prijave protiv pljackasa u Ciboni i ja vam se pridruzujem za spas Cibone.Ne moze Novosel organizirati prosvjede kad je poznato da pod njegovim vodstvom je doslo do unistavanja Cibone.Ne moze njegov sin ili bilo tko postaviti poslovni prostor na samom ulazu i time onemogucavati bilo kakve hitne intervencije.Taj poslovni prostor je van svih zakonski normi i izuzetno je opasan u slucaju nekakve nezgode ili pozara.

SA
santos008
10:46 30.11.2010.

Da li je Cibona prodavala igrace ,npr.kao Dinamo ,ako jeste gdje je novac od prodaje istih,dalje sto pise na bedzu:\"\'Nasa stranka je Cibona\'\'i opravdanje da nije politicka ,svakog pametnog automatski asocira na politiku ,bez razlike na objasnjenje doticnog druga.